Hjelpepleier sparket etter sigarettsvindel

Skulle kjøpe røyk på danmarkstur, tok pengene selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En kvinnelig hjelpepleier i bydel Østensjø i Oslo er avskjediget etter at hun tidligere i år tilbød seg å kjøpe billige sigaretter til en bruker av kommunens hjemmetjeneste.


Kvinnen skulle til Danmark og sa at om hun fikk med seg 500 kroner fra brukeren, så skulle hun ta med sigaretter tilbake. Men brukeren, som ga fra seg pengene, så aldri noe til tobakken.

Hjelpepleieren skal ha brukt en lignende fremgangsmåte mot en annen hjemmetjenestebruker. Da ba hun om 500 kroner for å kjøpe en spesiell fotkrem i Sverige, som var mye dyrere i Norge. Igjen fikk pleieren penger i hånda, men varene ble aldri levert.

Den ene brukeren likte ikke å bli lurt og tipset bydelen om forholdet. Dermed ble hjelpepleieren innkalt på møte hvor hun nektet for forholdet. Hun hevdet til og med at hun ikke hadde vært hos hjemme hos brukeren på det aktulle tidspunktet som kom frem i møtet.

Dermed sto ord mot ord. Men kommunen sjekket hjelpepleierens timelister, og der sto det svart på hvitt at pleieren hadde vært hos brukeren den aktuelle dagen.

I september ble hjelpepleieren avskjediget og kommunen politianmeldte henne for å ha svindlet til seg 500 kroner fra to brukere. Saken ble senere henlagt.

Helsetilsynet i Oslo og Akerhus vurderer i disse dager om den kvinnelige hjelpepleieren skal få beholde sin autorisasjon etter hendelsene i bydel Østensjø i Oslo.