- Hjelpepleier tok nakenbilde av bruker

Kvinnen fikk sparken, men kommunen unnlot å anmelde saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjelpepleieren ble suspendert fra stillingen sin i bofellesskapet i 2010 etter at det hadde blitt rapportert tolv hendelser om henne fra andre ansatte, skriver Drammens Tidende.

Blant annet ble det rapportert at kvinnen hadde tatt nakenbilde av en bruker og viste dette fram til kolleger etterpå. Hun skal også gjentatte ganger ha ligget i sengen til en bruker i opptil to timer med døren lukket.

Kvinnen skal også ha antydet at en bruker burde bli seksuelt tilfredsstilt av en mannlig pleier.

Pasientombudet kritisk Både politiet og pasientombudet i Buskerud mener det ville vært naturlig om saken hadde blitt anmeldt.

- Alle mistanker om overgrep bør politianmeldes umiddelbart. Her har kommunen forsømt sitt ansvar for å ivareta de svakeste av de svake, sier pasientombud Anne-Lene E. Arnesen.

Et par måneder etter suspensjonen, ble hjelpepleieren avskjediget. Kommunen meldte forholdet til Helsetilsynet, men kontaktet ikke politiet.

- På bakgrunn av det kommunen visste da vedkommende ble suspendert i juni 2010, vurderte man at det ikke var grunnlag for politianmeldelse, sier informasjonssjef Dag Knutsen-Øy i Drammen kommune.

Beholdt autorisasjonen I oktober i fjor fikk hjelpepleieren en advarsel fra Statens helsetilsyn. Kvinnen beholdt likevel autorisasjonen.

Hjelpepleieren selv avviser overfor Helsetilsynet at hun har gjort seg skyldig i grove tjenesteforsømmelser.

(NTB)