Hjelpepleier vant i lotto - delte med kolleger

Tidenes julebonus ved Drammen sykehus da ansatt vant 15 millioner i lotto.

JULEGAVE: Ortopedisk avdeling ved Drammen sykehus med tommelen opp til 530 000 kroner i julegave fra hjelpepleier som vant i lotto. Fra venstre foran Kjersti Jakobsen, Katja Dokken, Elisabeth Holien, bak fra venstre Kristin Ludvigsen Gina Nestegård, Sølvi O. Gustavsen, Guri Bråten, Hege S. Teien og Lise Bryhn Dorholt. Foto: Tom Helgesen/Byavisa Drammen
JULEGAVE: Ortopedisk avdeling ved Drammen sykehus med tommelen opp til 530 000 kroner i julegave fra hjelpepleier som vant i lotto. Fra venstre foran Kjersti Jakobsen, Katja Dokken, Elisabeth Holien, bak fra venstre Kristin Ludvigsen Gina Nestegård, Sølvi O. Gustavsen, Guri Bråten, Hege S. Teien og Lise Bryhn Dorholt. Foto: Tom Helgesen/Byavisa DrammenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi fikk hakeslipp, for det er jo fantastisk å gjøre noe sånt, sier en av sykepleierne på ortopedisk avdeling ved Drammen sykehus til Byavisa Drammen.

Sykepleieren fikk sammen med sine 52 andre kolleger utdelt en sjekk på 10 000 kroner under årets julelunsj.

- Hyggelig å kunne glede andre Sjekken kom fra en hjelpepleierkollega som nylig hadde funnet over 15 millioner kroner i Lotto, og som bestemte seg for å bruke 530 000 kroner på sine kollegaer.

Til Byavisa Drammen sier lottohjelpepleieren, som ønsker å være anonym, at hun lenge har ønsket å kunne gjøre noe sånt.

- Ja, tenk å kunne få gitt bort en slump med penger til sine kollegaer. Det var hyggelig å kunne glede så mange på jobben, sier hjelpepleieren.

- Raus og gavmild dame Kvinnen i 60-åra vant hele 15 610 180 korner lørdag 6. november, og kollegaene på avdelingen understreker at det bare var godord å si om kvinnen også før hun ble lottomilionær.

- Dette er en raus og gavmild dame, sier de.

Kvelden Norsk Tipping ringte hadde kvinnen vært på kveldsvakt ved sykehuset, og gikk derfor til sengs uten å vite hva det gjaldt. Hun innrømmer at det lå å gnagde litt i underbevisstheten: «Tenk om det er meg!».

I en pressemelding fra Norsk Tipping framkommer historien om kvinnen, og hvordan det gikk for seg da hun omsider ringte Norsk Tipping tilbake.

- Her skal det jobbes som før! - Da jeg kom på jobb nå på søndag morgen fortalte jeg at jeg hadde fått en telefon fra Norsk Tipping. Gjett om de ble ivrige. «Nå går du og ringer med en gang», sa de. De hadde hørt at det var ei dame fra Øvre Eiker som hadde vunnet over 15 millioner kroner. Men jeg avfeide dem og sa at sånt er jo ikke mulig. Men de ga seg ikke, så nå ringer jeg. Si meg, er det jeg som har vunnet? Forresten, du behøver ikke å svare, for det kan jo ikke være mulig?

- Jo, du skal høre på kollegene dine, fikk hun som svar fra Norsk Tipping som videre kunne fortelle henne at det var hun som stakk av med hele potten. «Så nå tar du deg vel fri resten av dagen?» spurte Norsk Tipping.

- Å nei, det kan du skjønne jeg ikke gjør. Nei her skal det jobbes som før. Kollegene mine sa det forresten; «hvis det er du som har vunnet, så går du ned i 50 % stilling med en gang!,» men jeg svarte nei, det gjør jeg nok ikke. Jeg trives på jobben, forstår du.

I pressemeldingen forteller kvinnen at hun nettopp hadde fornyet kupongen sin etter å ha brukt samme rekka i 20 år, og at hun byttet til en ferdig utfylt kupong.

Kvinnen sier hun vil gi barna sine som er i etableringsfasen en slump av pengene.