Hjelpepleiere anmeldt ved sykehjem i Asker

Pasientombudet har anmeldt Asker kommune og to hjelpepleiere ved Torstadtunet sykehjem for forsøk på tvangsmedisinering av en 55 år gammel kvinne med Parkinsons sykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

 For åtte måneder siden ble to andre pleiere ved samme sykehjem suspendert etter å ha trakassert den samme kvinnen, melder TV 2.

Det var onsdag i denne uken at to pleiere kom for å gi kvinnen medisin. Hun forsøkte da å si at det var halvannen time for tidlig å ta tablettene. Kvinnens datter sier det er uhyre viktig at moren får medisinene på riktig tidspunkt.

I stedet holdt pleierne både armer og bein på kvinnen for å forsøke å få tablettene i henne med tvang.

For åtte måneder siden brukte datteren en skjult mikrofon for å dokumentere at moren ble skjelt ut av to pleiere. I ettertid ba kommunen om unnskyldning og de to pleierne ble suspendert.

Nå har pasientombudet i Akershus politianmeldt både kommunen og to av pleierne. Han sier saken er så alvorlig at han ikke hadde noe annet valg enn å gå til politiet.

Asker kommune har igjen beklaget og innrømmet at hendelsen ble dårlig håndtert fra kommunens side. Rådmann Lars Bjerke sier samtidig at de to pleierne ikke er enige i at de brukte tvang mot kvinnen. De sier at hun kanskje oppfattet det slik, men at det er en behandling mot parkinsonisme «å massere» henne slik de hevder de gjorde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer