Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hjelper bin Laden

Den pakistanske etterretningstjenesten hjelper Osama bin Laden mullah Mohammed Omar med å unnslippe de amerikanske styrkene, hevder Afghanistans innenriksminister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innenriksminister Yunus Qanuni hevdet i et intervju med den arabiske avisen Asharq al-Awsat tirsdag også at al-Qaida-medlemmer som har rømt over grensen til Pakistan holder på å reorganisere seg der.

Qanuni sier det er to fløyer i Pakistan, en under president Pervez Musharraf som vil ha slutt på landets tradisjonelle støtte til Taliban-militsen som ble drevet fra makten i Afghanistan.

- Den andre fløyen er representert av elementer som fremdeles har innflytelse i Pakistans etterretning, og fremdeles klamrer seg til den gamle strategien. Disse personene beskytter trolig bin Laden og mullah Omar, dekker over bevegelsene deres og skjuler lederne for Taliban og al-Qaida, sa Qanuni.

Osama bin Laden er anklagd av USA for å være ansvarlig for terrorangrepene i USA i september og angrep mot amerikanske mål i andre deler av verden før det.

Ministeren anslår i intervjuet antallet al-Qaida-medlemmer i Afghanistan til å ha vært 12.000, og at 2.000-3.000 ble drept i de amerikanske bombeangrepene. Bin Laden omgir seg med inntil 18 medarbeidere som utgjør ledelsen i al-Qaida, sa Qanuni.

(NTB-Reuters)

Hele Norges coronakart