Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjelper Blair inn i år 2000

LONDON (Dagbladet): Microsoft-kongen Bill Gates er mannen som skal hjelpe Storbritannia inn i neste århundre. Statsminister Tony Blair gikk til valg på et løfte om framtida, og neste uke hilses Bill Gates velkommen til den berømte statsministerboligen i 10 Downing Street.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Tony Blair er visjonær og utradisjonell. Han har lovet sine velgere å «bygge et moderne Storbritannia», og i øyeblikket bæres han fram av en popularitetsbølge ingen har sett maken til.

I går gikk statsministeren ut med databomben: Bill Gates, den styrtrike amerikaneren som bygde opp Microsoft, skal være hans rådgiver i arbeidet for å modernisere den heller tradisjonelle engelske nasjonen.

- Vi ønsker det aller beste for framtidige generasjoner, og ingen er bedre enn Bill Gates til å bringe oss inn i den nye tid der computere og høyteknologi er viktige bærebjelker, opplyses det fra statsministerens kontor.

Tony Blair har modernisert skolene, og neste skritt er å bringe informasjonsteknologi inn i skolene, på arbeidsplassene og i hjemmene.

- Det er i Storbritannias interesse å ligge i fremste rekke når det gjelder informasjonsteknologi. Hvis vi ikke satser, så vil denne nasjonen komme bakerst i flere sammenhenger, hevder Tony Blair.

Statsministerens dataprosjekt er beregnet å koste mange millioner kroner, og Bill Gates blir hans rådgiver.