Hjelper med stil

STAVANGER/RISSA (Dagbladet): Fra overkøya i en militærbrakke på Hysnes fort driver Svenn Richard Mathisen (19) en av Norges mest populære internettsider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svenns skoleside er en favoritt blant elevene, men skaper frustrasjon hos lærerne.

Hver måned besøker 25000- 30000 databrukere 19-åringens hjemmeside. Der finner de 400 skolestiler og særoppgaver som er sendt inn av skoleelever fra hele landet.

Mathisen vil bidra til at skoleelever har mest mulig informasjon til rådighet når de skal sette seg inn i et emne. På internettsida advarer han ungdommene mot å kopiere stiler fra nettet og levere dem til læreren som sine egne.

Fusk

Men det er nettopp det mange gjør. Derfor fins det nok av lærere som helst vil at Svenn Richard skal pakke sammen.

- Jeg skjønner godt at lærerne får problemer når elever gjør sånn. Noen lærere sender e-post om at de ikke liker det jeg driver med. Men det er faktisk enkelt å avsløre elever som kopierer stiler direkte, sier 19-åringen.

Populær

Mathisen startet hjemmesida allerede i 1996. I 1997 fikk tenåringen pris for Årets hjemmeside. Nå ligger han som nummer 16 på SOLs liste over de mest populære nettstedene.

Svenn Richard Mathisens skoleside
Svenn Richard Mathisens skoleside Vis mer

- Målet er å lage en skikkelig svær informasjonsdatabase for skoleelever, og på den måten bringe skolen litt videre, sier Mathisen.