Hjelpere uten hjelp

De hjelper somalisk ungdom ut av kriminalitet og inn i samfunnet. Regninga betaler de selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Child Welfare Society of Somali, CWSS, er en frivillig organisasjon uten lokaler og uten økonomi. Men likevel gjør de en betydelig innsats for å bedre somaliske innvandrerbarns livssituasjon.

- Mange havner i kriminelle miljøer med dop fordi de kjeder seg, og fordi strafferammen for kriminalitet er så liten i Norge, sier Haid Mustafa. Han studerer på BI og jobber som tolk for politi, advokater og i retten.

LEKSEHJELP: CWSS driver et idrettslag, men mistet nylig leieavtalen med Hangar'n idrettshall i Oslo sentrum på grunn av pengemangel. De driver informasjonsarbeid, besøkstjeneste og leksehjelp i asylmottakene. Dessuten formidles juridisk bistand og støtte når unge somaliere blir tatt for kriminelle handlinger. For tida jobbes det for å få til en besøksordning for somaliere i fengsel. Flyktningrådet søker også informasjon fra Haid og hans medhjelpere.

Flere ganger i uka går Haid og de andre til Plata og Eika, kjente dopmiljøer i Oslo, for å komme i kontakt med unge somaliere på skråplanet.

Dagbladet ble med på en tur. På Eika treffer vi fire somaliere. Ingen av dem vil bli avbildet. Noen kommer for å skaffe hasj. De som ikke har penger, håper på et drag eller to fra en som har.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer