Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjelpetjeneste for ungdom stengt

Pågangen til Røde Kors ble altfor stor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ungdom med behov for voksenkontakt kan ikke lenger få hjelp gjennom Norges Røde Kors\' hjelpetjeneste på korspåhalsen.no.

Pågangen av ungdom har vært mye større enn organisasjonen trodde, og tjenesten er nå stengt fordi Røde Kors ikke har kapasitet til å svare alle.

- Vi håper å være ajour over nyttår, sier informasjonsmedarbeider i Norges Røde Kors, Morten Tønnesen Krokan, til Dagbladet.no.

Krokan håper nå at voksne tar kontakt og melder seg som frivilige for å hjelpe ungdom.

Selv om hjelpetjenesten er stengt, er fremdeles Røde Kors\' diskusjonsforum for ungdom åpent.

- Har selvmordstanker

En god del av henvendelsene til eposttjenesten dreier seg om alvorlige forhold som alkohol, rus og selvmordstanker. I tillegg er det mange henvendelser som dreier seg om mer dagligdagse ting, som vennskap og kjærlighet.

Siden starten i slutten av august har hjelpetjenesten mottattt 1200 henvendelser fra ungdom.

Nettstedet korspåhalsen.no består av et debattforum der ungdom kan diskutere med hverandre, temasider som belyser emner som er viktige for ungdom, og så er det eposttjenesten, der ungdom kan skrive inn anonymt å få svar av en voksen.

- Det er viktig for oss å gi ungdommene skikkelige og gjennomarbeidede svar, det kan ikke gjøres for fort, mener Krokan.

Derfor blir nå eposttjenesten stengt til Røde Kors har gried å gi alle ungdonmmene som har sendt inn spørsmål skikkelige svar.

Krokan opplyser at de voksne som svarer ikke selv melder fra til politi eller barnevern, fordi ungdommene skal kunne være anonyme, men at de hjelper ungdommene videre.

Mangler voksenkontakt

- Vi ser at det er et stort behov, særlig for å kunne diskutere alvorlige ting med en voksen. Mange sier de ikke har noen voksne å snakke til, sier Krokan.

Han forteller at de forventet stor pågang da tjenesten åpnet, og la opp til god beredskap. Likevel viste behovet seg å være enda større enn de hadde regnet med.

Røde Kors\' telefontjeneste der barn og unge kan ringe og få snakke med en voksen er ikke stengt. De holder åpent alle virkedager i julen, og på nyttårsaften.

- VIL GI SKIKKELIGE SVAR: - Det er viktig at de som skriver inn til oss får grundige svar fra voksne, sier informasjonsmedarbeider i Norges Røde Kors, Morten Tønnesen Krokan.
HJEPLPETJENESTE STENGT: Røde Kors\' eposttjeneste der ungdom kan få svar fra en voksen er nå stengt. Pågangen ble for stor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!