«Hjelpsom» mann bedro senil kvinne (80)

Da den 80 år gamle dama falt på det glatte fortauet, hjalp gambieren henne på beina, og fulgte henne opp i leiligheten hennes. Der stjal den «hjelpsomme» 26-åringen to postbankbøker, og forsøkte deretter å tappe kontoen hennes for 250 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det første uttaket på 100 000 kroner gikk glatt gjennom. Da han forsøkte å ta ut 150 000 kroner til mandag denne uken, fattet de ansatte ved postkontoret på Torshov mistanke. Politiet ble kontaktet, og gambieren ble pågrepet.

I går ble han varetektsfengslet for fire uker i Oslo forhørsrett. 26-åringen, som er gift med en norsk kvinne og har en jente på seks år, har lagt kortene på bordet overfor politiet.

Var hjelpsom

Den 80 år gamle, senile damen oppfattet trolig gambieren som veldig hjelpsom. Etter at hun hadde falt på fortauet, fulgte han henne hjem, ga henne et glass saft, og satt med henne til hun hadde roet seg ned.

Men da han forlot henne, hadde han bankbøkene hennes i jakkelomma. Gambieren gikk på en kafe i Oslo, der han hevder han traff en kvinne som hjalp han med å forfalske en fullmakt.

Med denne fyllmakten i hånden troppet han opp på postkontoret på Torshov på lille julaften, og tok ut 100 000 kroner fra 80-åringens konto. Fem dager etterpå fikk han laget en fullmakt til, og prøvde å bedra kvinnen for ytterligere 150 000 kroner. Da gikk det galt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer