Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hjelpsom» mann bedro senil kvinne (80)

Da den 80 år gamle dama falt på det glatte fortauet, hjalp gambieren henne på beina, og fulgte henne opp i leiligheten hennes. Der stjal den «hjelpsomme» 26-åringen to postbankbøker, og forsøkte deretter å tappe kontoen hennes for 250 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det første uttaket på 100 000 kroner gikk glatt gjennom. Da han forsøkte å ta ut 150 000 kroner til mandag denne uken, fattet de ansatte ved postkontoret på Torshov mistanke. Politiet ble kontaktet, og gambieren ble pågrepet.

I går ble han varetektsfengslet for fire uker i Oslo forhørsrett. 26-åringen, som er gift med en norsk kvinne og har en jente på seks år, har lagt kortene på bordet overfor politiet.

Var hjelpsom

Den 80 år gamle, senile damen oppfattet trolig gambieren som veldig hjelpsom. Etter at hun hadde falt på fortauet, fulgte han henne hjem, ga henne et glass saft, og satt med henne til hun hadde roet seg ned.

Men da han forlot henne, hadde han bankbøkene hennes i jakkelomma. Gambieren gikk på en kafe i Oslo, der han hevder han traff en kvinne som hjalp han med å forfalske en fullmakt.

Med denne fyllmakten i hånden troppet han opp på postkontoret på Torshov på lille julaften, og tok ut 100 000 kroner fra 80-åringens konto. Fem dager etterpå fikk han laget en fullmakt til, og prøvde å bedra kvinnen for ytterligere 150 000 kroner. Da gikk det galt.

Kjøpte julegaver

Politiet har funnet 80 000 kroner, som gambieren hadde plassert hos sin søster. De 20 000 som mangler, hevder 26-åringen at han har kjøpt mat og gaver for.

Blant annet brukte han pengene til å handle julegaver til sin seks år gamle datter. 26-åringen benekter at pengene er brukt til å kvitte seg med narkogjeld. Gambieren har nemlig røykt heroin i fire år. Han har fra før en tiltale mot seg som gjelder bruk og besittelse av heroin, tyverier og helerier.

I avhør har gambieren nektet å fortelle hvem som hjalp han å lage de forfalskede fullmaktene. Politiet fester ikke lit til at det var en kvinne som han møtte tilfeldig på kafe.

Gambieren påstår selv at kvinnen som hjalp han forlangte mellom 50 000 og 60 000 i betaling hvis svindelen gikk gjennom.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling