Satser på øl: Vossingen Arne Hjeltnes er med på laget når Voss Fellesbryggeri startes opp i hjembygda. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Satser på øl: Vossingen Arne Hjeltnes er med på laget når Voss Fellesbryggeri startes opp i hjembygda. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Hjeltnes jakter øl-millioner

Sammen med tre medgründere skal Arne Hjeltnes starte håndverksbryggeri på Voss. Men først trenger de 9,7 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Det nye bryggeriet Voss Fellesbryggeri eies av Arne Hjeltnes, Frode Horvik, Per Jørgensen og Steinar Knutsen med 25 prosent hver. I de tidligere lokalene til Voss Fellesbakeri skal det brygges øl og destilleres akevitt.

- Jeg er fra Voss og jeg er glad i å drikke håndverksøl, så jeg er med som gründer. I tillegg skal Creuna stå for logo og profil, sier Voss Fellesbryggeri-gründer Arne Hjeltnes, som i tillegg er konsernsjef for Creuna Norden, til Finansavisen.

Planen er å starte bryggingen i oktober, men først trenger selskapet 9,7 millioner kroner til blant annet produksjonsutstyr og en bokslinje. Det meste håper ølgründerne å hente via en emisjon.

- Vi skal hente 7 millioner kroner i en emisjon. Det dreier seg om 40 prosent av aksjene, sier Steinar Knutsen, og indikerer dermed at selskapet prises til 17,5 millioner, skriver Finansavisen.

Det skal investeres i et anlegg som kan produsere 500.000 liter øl og rundt 300 liter akevitt på årsbasis.

- Vi blir ikke et makrobryggeri, men heller ikke et mikrobryggeri. Voss Fellesbryggeri blir et mellomstort bryggeri som skal lage øl på vossevann. Vi er på lag med håndverksbryggeriene, og blir nok i større grad til en konkurrent til store, industrielle bryggerier som Carlsberg og Heineken, sier Hjeltnes til Finansavisen.