Hjem etter tre år i villmarka

Lars Monsen har brukt tre år på å krysse Canadas isøde. I går landet han på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Slappe av, spise, snakke og være sammen med familie og venner, dét blir programmet for Lars Monsen etter at han i 947 dager med hunder og slede har slitt seg 8.252 kilometer på tvers av Canadas villmark. Ved middagstider fredag kom villmarkseventyrer Monsen til Gardermoen flyplass der han ble møtt av familie og venner som stilte med norske flagg, champagne og konfekt.

Selv ankom Monsen i drapert i et canadisk flagg og virket forbausende pigg etter en tur som må betegnes som vanvittig strabasiøs.

Flere ganger underveis kjente nok villmarksmannen dødens pust i møte med ulv, isbjørn, skogbrann, iskaldt vann, drepende vintertemperaturer og indianerkvinner som skjøt på ham fordi de trodde bikkjene hans var ulver.

- Kulda var det verste på turen. Å vite at du har en kald vinter foran deg når snøen begynte å legge seg i november med effektive temperaturer ned mot minus 80 grader, og hele tida være på vakt for å overleve, det var hardt, sier Monsen til NTB.

Goose Bay og Ingstad

- Du er blitt tynn, var det flere som bemerket, da Monsen viste seg i utgangen for utenlandsrutene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer