OPPONENTER: På talerstolen argumenterte Kjell Ingolf Ropstad og Knut Arild Hareide knallhardt for hvert sitt standpunkt. Men de holder fortsatt en god personlig tone. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OPPONENTER: På talerstolen argumenterte Kjell Ingolf Ropstad og Knut Arild Hareide knallhardt for hvert sitt standpunkt. Men de holder fortsatt en god personlig tone. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Hjem for å heie på samme lag

I kveld håper både Hareide og Ropstad på Tottenham-seier for å hjelpe Liverpool i kampen om ligatittelen.

Partileder Knut Arild Hareide oppfordret Oslo KrF til å stemme rødt, mens hans nestleder Kjell Ingolf Ropstad oppfordret delegatene til å stemme blått. Etterpå gikk de hjem for å heie på samme fotballag.

- Vi er begge Liverpool-supportere og går derfor for Tottenham-seier over Manchester City i Premier League i kveld. Når det gjelder fotball er vi begge røde, sier Kjell Ingolf Ropstad.

Knut Arild Hareide er enig.

- I kveld håper jeg på Christian Eriksen og Tottenham. Å se på fotball er en veldig god måte å koble av på. Hjernen min tenker nok litt for mye på retningsvalget. Da er fotball bra.

Brann-tapet

- Men kanskje ikke så morsomt i Bergen i går …?

- Noen har spurt meg om jeg har mistet litt av gnisten etter de siste dagene med hardkjør. Jeg kan berolige med at det har jeg ikke. Det jeg har mistet mest gnist av de siste 24 timene er uten tvil Brann-nederlaget mot Rosenborg, sier Knut Arild Hareide.

Han tror delegatfordelingen i KrF blir jevn helt fram til fredagens landsmøte på Gardermoen.

- Det har jeg trodd hele tida, sier KrF-lederen på vei ut døra fra Frelsesarmeens lokaler, som for kvelden er lånt ut til Oslo KrF.

Foran skjema

Kjell Ingolf Ropstad er fortsatt optimistisk for at KrF skal lande på hans blå regjeringsalternativ.

- Oslo KrF er et veldig jevnt fylkeslag, så hvis vi klarer tre blå, så tenker jeg at det er bra. Og klarer vi det samme i Vestfold og Akershus, så er vi oppe i ni totalt i kveld. Da trenger vi fire delegater i Østfold i morgen for å få flertall, sa Kjell Ingolf Ropstad til Dagbladet før resultatet i Akershus var klart.

Rett før han forlot møtet i Oslo KrF mottok Ropstad nyheten om at han hadde fått fire blå delegater i Akershus.

- Det er en foran skjema, kommenterte han.

Og en halvtime seinere kom nyheten om at han også i Vestfold fikk en delegat mer enn han trodde.