<strong> I SNEGLEFART FRA PINSETUR:</strong>  Slik var trafikksituasjonen på svensk side av Svinesund ved 21.30-tiden i kveld. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
I SNEGLEFART FRA PINSETUR: Slik var trafikksituasjonen på svensk side av Svinesund ved 21.30-tiden i kveld. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer

Hjem fra pinse i 5 km/t

Sneglefart mot Svinesund og Ørje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ennå ikke kommet deg hjem fra pinsetur og fortsatt i bilkø fra Sverige mot Svinesund eller Ørje ?

Da kan det bli seint, seint på kveld, kanskje natt, før du kommer hjem, iallefall hvis du skal «helt» til Oslo-området.

- Nå klokka 21.15 hadde vi brukt en time og 40 minutter på åtte kilometer i retning grensa og tollstasjonen på Svinesund, rapporterer en pinsebilist med fullpakket familiebil til Dagbladet.

Det gir grovt regnet fem kilometer marsjfart.

Han har hørt på radio at svenske tollere har tatt seg helgefri og stengt flere «toll-luker» i kveld.

Timelange køer siden 16 Det kan ikke trafikkoperatør Wenche Eikeset i Vegtrafikksentralen bekrefte.  Men hun har fått meldinger om tinmelange køer inn til de to store grensestasjonene i Østfold siden 16-tida i ettermiddag.

- Stor trafikk og 30 kilometers fartsgrense inn mot tollstasjonene skaper køer uansett, sier trafikkoperatør Eikeset til Dagbladet.

Hun gleder seg over at det ikke er rapportert om noen alvorlige trafikkulykker noe sted i landet i dag på tross av stor pinsetrafikk.

- Og trafikken går som en vanlig søndagskveld etter at tollen er passert. Og på E 18 i Telemark, Vestfold og Buskerud hra trafikken løst seg opp for lengst, sier vakthavende i Vegtrafikksentralen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer