Hjem i dag

Etter over fire døgn om bord i «Elektron» vil Richard Storås (19) og Henning Thune (39) i dag morges endelig være tilbake blant kompisene på KV «Tromsø».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka seks i morges norsk tid skal etter planen Richard Storås og Henning Thune gå om bord i kystvaktskipet KV «Tromsø».

- Samtidig med at de to fiskeriinspektørene kommer om bord i KV «Tromsø», får russiske myndigheter de originale skipsdokumentene som beviser miljøkriminalitet, sa pressetalsmann John Espen Lien ved Landsdelskommando Nord-Norge seint i går kveld til Nordlys.

Tilbud om krisehjelp

Når de to nordmennene kommer om bord i KV «Tromsø», får de umiddelbart tilbud om krisehjelp.

Drøyt fire døgn om bord i en russisk rustholk sammen med fiskere, totalt avskåret fra omverdenen, er ikke bare lett for en 19 år gammel lærling.

Skjermes

- Vi vet ikke hvilke reaksjoner de får etter dette, de kan komme i etterkant. Derfor har vi profesjonelle folk som vil tilby dem hjelp dersom de trenger det. Begge vil skjermes torsdag, og ikke være tilgjengelig for pressen før fredag, sier kystvaktsjef Steve Olsen til Nordlys. Troms Politidistrikt ønsker å sende folk til Russland så snart som mulig etter at statsadvokat Lars Fause i går beordret etterforskning mot den russiske tråleren «Elektron» for ulovlig fiske og «etterfølgende forhold».

- Inkluderer det etterforskning av kidnappingen av de to fra Kystvakta?

HJEMME IGJEN: I dag vil Richard Storås (nr. 5 fra venstre) og Henning Thune (nr. 2 fra venstre) være tilbake på KV «Tromsø» sammen med resten av mannskapet. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Privat
HJEMME IGJEN: I dag vil Richard Storås (nr. 5 fra venstre) og Henning Thune (nr. 2 fra venstre) være tilbake på KV «Tromsø» sammen med resten av mannskapet. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Privat Vis mer

- Vi vil ikke kalle det kidnapping. Etterforskningen vil bringe klarhet i hva vi skal kalle det. Vi har kun kalt det for «etterfølgende forhold», sier Lars Fause.

MOT HAVN: Den russiske tråleren «Elektron» (i midten) i Barentshavet tirsdag på vei mot den russiske delen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer