Hjem med charterfly i natt

Europeiske Reiseforsikring jobber intenst med å få tak i charterfly som raskest mulig kan bringe de sørgende medelevene tilbake til Danmark. Kristiansand lufthavn vil holde nattåpent for å ta imot flyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): I formiddag var det i følge informasjonssjef Emma Elisabeth Vennesland fortsatt uklart når hjemsendelsen kan skje.

- Vi jobber intenst med at elevene skal kunne komme hjem på hurtigste måte, sier Vennesland.

Tidlig varsel

Alarmsentralen i Europæiske Rejseforsikring i København ble allerede klokken 03.00 i natt varslet om den stygge brannulykken. I krisesituasjoner får alle danske borgere hjelp fra Europæiske gjennom den offentlige reisesykeforsikringen.

I formiddag ankom et dansk kriseteam på fem persone som skal bistå skoleelevene fra Vejstrup Ungdomsskole.

Teamet ledes av krisepsykiater Ralph Kempinski som blant annet har erfaring fra tsunamikatastrofen i Thailand i 2004. I tillegg har han med seg en psykolog og en psykiatrisk sykepleier i tillegg til to krisemedarbeidere fra forsikringsselskapet.

194 i følget

I følge Europæiske alarmsentral var det totalt 194 personer i reisefølget som lørdag kveld dro til leirskoleoppholdet på Hovden. De reiste med Color Line-ferja Christian IV fra Hirtshals klokken 01.15 og ankom Hovden søndag formiddag. Elevene hadde således bare hatt en hel skidag i fantastisk vintervær før ulykken rammet natt til i dag.

Informasjonssjef Emma Elisabeth Vennesland sier at kriseteamet straks vil gå i gang med å evaluere situasjonen blant de 191 gjenværende i reisefølget.

- Når det inntreffer en alvorlig ulykke, så er det alltid viktig å skape ro og stabilitet i en slik stor gruppe. Det er noe av bakgrunnen for at det ble sendt en kriseteam til Hovden. Det handler om personer som er i en sårbar alder, sier Vennesland.