Hjem til barnemishandlingssak

Etterlyste «Adam» (13) var egentlig sektmedlemmet Barbora Skrlova (33), på rømmen fra en omfattende barnemishandlingssak i Tsjekkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du opplysninger i saken? Ring oss på 24 00 00 00 eller send e-post til 2400@dagbladet.no. OSLO/PRAHA (Dagbladet): Barbora Skrlova (33) som i fire måneder har lurt lærere, medelever, barnevernsmyndigheter og politiet til å tro at hun var 13 år gamle «Adam», er etterlyst som hovedvitne i en alvorlig barnemishandlingssak i Tsjekkias nest største by, Brno. Barnemishandlingssaken, som ble rullet opp i fjor vår, har vært forsidestoff i tsjekkiske aviser de siste åtte månedene, og er beskrevet som den merkeligste kriminalhistorien landet har opplevd.

Etter dette har Barbora Skrlova vært på rømmen under falsk identitet. Først som 13 år gamle «Anna» i Tsjekkia, deretter som «Anicka» i Danmark, og nå sist, som gutten «Adam» i Norge, som ved Marienlyst skole forbløffet medelever med sine matematikkunnskaper og pianospill.

– Jeg opplevde «Adam» som et barn i krise. Han var redd, og trengte mye støtte og hjelp. Og det tror jeg hun, som hun viser seg å være, også trenger, sier rektor Ingjerd Eriksen til Dagbladet.

Barbora Skrlova landet i går kveld i Praha ifølge med norske polititjenestemenn, og ble overlatt til tsjekkiske politimyndigheter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer