Hjem til byen som hater henne

Maxine Carr ble dømt for falsk forklaring etter å ha hjulpet barnedrapsdømte Ian Huntley. Når hun løslates i mai, vil hun hjem til Grimsby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GRIMSBY (Dagbladet): Drapet på småjentene Jessica Chapman og Holly Wells sjokkerte hele Europa. Maxine Carr (26) var kvinnen som prøvde å gi Ian Huntley alibi. Hun fikk tre og et halvt års fengsel.

Når hun i mai blir løslatt etter å ha sonet 18 måneder, står sinnet i kok hos store deler av den britiske befolkningen. Tabloidavisene bruker ord som «syk» hver gang de omtaler Carr. I Grimsby oversvømmes lokalavisa Grimsby Telegraph med sinte leserinnlegg.

Reddet av nabo

Carr vokste opp i Cronwell Road, en trafikkert gate som leder inn til Grimsby sentrum. Det var her hun var da kjæresten skal ha tatt livet av de to småjentene. Likevel forklarte hun noe annet til politiet. Hadde det ikke vært for en nabo i Grimsby, kunne hun ha vært fengslet for barnedrap.

- Jeg var den eneste som faktisk sto fram og fortalte at hun var i Grimsby den helga. Ikke engang hennes egen mor gjorde det. Jeg følte at jeg måtte si det, sier kvinnen til Dagbladet om vitneprovet.

Tilbudt ny identitet

Myndighetene har tilbydd Maxine Carr ny identitet i Australia eller Canada. De har også tilbudt 24-timers vakthold. Men Carr har takket nei. Når hun blir løslatt, vil hun alltid gå med en elektronisk brikke rundt ankelen. Denne skal fungere som en sikkerhet både for henne selv og samfunnet.

- Hun kommer til å få det tøft. Vi har ingen tillit på grunn av alle løgnene. «Hva visste hun egentlig?» er spørsmålet alle stiller seg, sier pubvert David Awpoint på puben The Market i Cronwell Road.

Han sier at gjestene er delt i synet på Maxines planer. Mange kjenner familien, og synes det er vanskelig å ta stilling. Andre er så opprørt at de sier de ikke vil ta noe for å angripe henne på åpen gate. Det er også det politiet frykter.

- Uavhengig av hva hun har gjort eller ikke gjort, er det dumt av henne å vende tilbake. Det er for mange som ikke ønsker henne her. Det blir bare mer bråk, sier Awpoint.

<B>LØSLATES:</B> Maxine Carr.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer