Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjem til fengsel

Den 23-årige mopedisten politiet mener drepte 12 år gamle Kristin Juel Johannessen ble brakt til Torp flyplass utenfor Sandefjord i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil framstille 23-åringen for varetektsfengsling i dag eller mandag.

Siktede ble pågrepet etter en ferietur til Estland og ble brakt til Torp i går kveld klokka 21.05.

- Han er siktet for forsettlig drap, sier konstituert politimester i Larvik, Hans W. Hygen, til Dagbladet.

Det er tekniske og taktiske bevis som skal knytte ham til drapet på Kristin Juel Johannessen i Larvik i fjor høst.

Advokathjelp

I går kveld fikk 23-åringen hjelp av sin advokat Tor Kjærvik. Kjærvik framholder at 23-åringen sier at han er uskyldig.

23-åringen har levd under et knallhardt press de siste månedene. Siden juletider har han vært mistenkt for drapet på Kristin Juel Johannessen - uten å være siktet. Først for to dager siden valgte påtalemyndigheten å sikte ham for drapet.

Politiet mener at 23-åringen har forklart seg uriktig om sine bevegelser den kvelden Kristin Juel Johannessen ble drept.

- Jeg er uskyldig, sa 23-åringen til Dagbladet i mars. Nå er han lettet over å bli siktet i saken.

- Min sønn vil bevise sin uskyld. Politiet hadde fått klar beskjed om at han ville melde seg. Vi hadde avtalt at jeg skulle kjøre ham til Larvik i går kveld, sier 23-åringens far til Dagbladet.

I Estland

Foreldrene er bosatt i Sverige, hvor også 23-åringen har vært de siste månedene. Han reiste til Estland sammen med en venninne i forrige uke, og ble først klar over siktelsen mot ham under ferieturen. Da valgte 23-åringen å reise hjem så fort som mulig.

Ikke dramatikk

23-åringen ble pågrepet da «Regina Baltica» ankom Stockholm fra Tallinn 20 minutter forsinket klokka 09.20 i går. Arrestasjonen foregikk diskré og uten dramatikk, og ingen av de andre passasjerene Dagbladet snakket med hadde merket noe.

Kriminalkommissær Ulf Waxler i Interpol i Stockholm bekrefter at 23-åringen ble ført til varetekt på politihuset i Stockholm umiddelbart etter pågripelsen.

TIL SANDEFJORD: 23-åringen vil bli framstilt for fengsling i dag eller mandag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling