Trump-leiren etterforskes for Russlands-forbindelser

Hjem til full krise og flom av anklager

USAs president, Donald Trump, bygger opp en hær av private forsvarsadvokater.

TØFFE TIDER: USAs president, Donald Trump, må håndtere en krise som bare har vokst i omfang mens han har vært på en ni dager lang utenlandstur. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque
TØFFE TIDER: USAs president, Donald Trump, må håndtere en krise som bare har vokst i omfang mens han har vært på en ni dager lang utenlandstur. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): USAs president Donald Trump var lørdag på vei hjem etter en hektisk utenlandstur i Midtøsten og Europa. På hjemmebane vil han igjen bli møtt av en flom av nye anklager knyttet til Russlands-etterforskningene.

Siden han forlot landet for ni dager siden, ser problemene hans bare ut til å ha tiltatt i styrke. Amerikansk etterretning har slått fast at Russland blandet seg inn i den amerikanske valgkampen i fjor. Nå etterforsker flere komiteer i Kongressen og spesialetterforsker og tidligere FBI-direktør Robert Mueller om noen i Trumps valgkamporganisasjon samarbeidet med russerne.

Hver dag dukker det opp nye anklager og lekkasjer i amerikanske medier. Flere, deriblant New YorkTimes og CNN, melder at Det hvite hus oppretter en kriseteam av forsvarsadvokater for å forsøke å håndtere den kaotiske situasjonen.

Kriseplan

Søndag avlyste Trump en planlagt reise til Iowa. Staben hans har også laget en kriseplan, som ifølge New York Times blant annet innebærer at Trump bygger opp et kontor av private advokater utenfor Det hvite hus, og at kommunikasjonsavdelingen blir omorganisert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer