Hjem til jul ? Glem denne veien over Hardangervidda

Julestengte fjelloverganger - og glatt i høyden.

HELT STENGT JULAFTEN:   Bilde tatt av Vegvesenets webkamera på Rv 7 ved bommen på Haugastøl onsdag formiddag. I dag er det også stopp for kolonnekjøring. Foto: webkamera.vegvesen.no / NTB Scanpix.
HELT STENGT JULAFTEN: Bilde tatt av Vegvesenets webkamera på Rv 7 ved bommen på Haugastøl onsdag formiddag. I dag er det også stopp for kolonnekjøring. Foto: webkamera.vegvesen.no / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt for all trafikk resten av jula. Det samme gjelder riksvei 13 over Vikafjellet.

Fjellovergangen over Hardangervidda var åpen for personbiler i kolonne natt til julaften, men ved 07.30-tiden opplyste Statens vegvesen at kun større kjøretøy får slippe over, og da i kolonner.

Kort tid etter kom beskjeden om at veien var helt stengt og ikke kommer til å bli åpnet torsdag, noe som også gjelder Vikafjellet.

På E6 over Dovre er det fare for glatte partier, mens det på E134 over Haukelifjell rapporteres om snø- og isdekke og stedvis redusert sikt.

Det samme gjelder riksvei 9 Hovden-Haukeli.

- Unnagjort
Varden melder om liten eller ingen trafikk over fjellet mellom øst og vest på E134 over Haukeli julaften morgen.

- Mesteparten av juletrafikken over fjellet er unnagjort, og det er lurt, sier operatør Andreas Larsen ved Vegtrafiksentralen til avisa.

Han har ikke observert en eneste bil på webkameraene de tre første timene etter at han kom på jobb klokka 06.45. 

Snøvær og vind skapte også onsdag problemer på flere fjelloverganger.

- De som skal kjøre bil torsdag bør sjekke værforholdene før de drar, sa Gun Aaserudhagen, trafikkoperatør i Region øst, til NTB da.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer