Jula 2018:

Hjem til jul? Unngå disse dagene

Uansett om du kjører bil, tar tog eller skal ut å fly er fredag og lørdag de travleste dagene før jul. Men kjøreforholdene blir gode.

VENTET LANGE KØER: Fredag og lørdag er de største utfartsdagen før jul. Men kjøreforholdene kan se ut til å bli bra i store deler av landet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
VENTET LANGE KØER: Fredag og lørdag er de største utfartsdagen før jul. Men kjøreforholdene kan se ut til å bli bra i store deler av landet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Skal du hjem til jul? En tur på hytta eller utenlands? Overraskende nok er du ikke den eneste.

I førjulstida er det 21. desember og 22. desember som peker seg ut som de travleste dagene både om du skal kjøre bil, ta tog eller fly.

24 280 ekstra plasser

- Vi setter opp 24 280 ekstra plasser i regiontogene til jul og nyttår. Som vanlig skal mange hjem til jul og nyttårsaften så vi forsterker alltid tilbudet, sier Gina Scholz, kommunikasjonssjef i NSB til Dagbladet.

Hun anbefaler folk å bestille billetter som raskt som mulig.

- Om du ikke allerede har gjort det så må du gjøre det så raskt som mulig. De fleste avgangene er fulle, men det kan være noen ledige billetter om du søker på flere avganger på en gang.

Scholz peker ut fredag 21. desember som den travleste dagen hos dem, men sier at de også venter mange reisende lørdag.

- Det starter opp allerede torsdag og øker mer og mer jo lenger inn i helga vi kommer.

Hun anbefaler folk å beregne ekstra med tid generelt, men spesielt om du skal til Oslo Lufthavn.

Nesten 100 000 skal fly fredag

Fordi det er ikke bare på skinnene det blir fullt av folk før jul. Avinor melder at det er nesten 100 000 som skal reise til og fra Oslo Lufthavn bare på fredag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer