Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjem til Norge i dag

Klokka 06.20 landet ambulanseflyet med 34 skadde nordmenn og svensker på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet - en Boeing 737 innleid av Forsvaret - kom fra Phuket via Dubai med ofre for flodbølgekatastrofen i Phuket-området.

Sjef for Forsvarets sanitet, Leif Sverre Rosén, sier at det var 42 personer med flyet, men at to skadde og deres seks pårørende ble hentet ut av flyet i Dubai og overført til et lokalt sykehus der. De to skadde er svenske.

- De to var så kritisk syke at de ikke ville klart reisen hjem til Norge, sier Rosén.

Slitne

Av de 34 som ankom den militære delen av Gardermoen fredag morgen, var 20 norske og 14 svenske. Det var 15 bårepasienter, åtte norske og sju svenske, mens resten klarte å sitte i setene.

- De skadde er slitne og har psykiske reaksjoner, flere har betente sår og kuttskader. Noen har lungeproblemer fordi de svelget mye vann, sier Rosén.

Hele 27 ambulanser og et stort helseapparat sto klare og ventet på dem på flyplassen.

Mange av pasientene skulle kjøres til Ullevål etter å ha blitt registrert av politiet på flyplassen, mens andre skulle videre til andre sykehus.

HJEMME I NORGE: Et ambulansefly med 35 skadde nordmenn og svensker landet på Gardermoen 06.20. Flyet – en Boeing 737 innleid av Forsvaret – kom fra Phuket via Dubai med ofre for flodbølgekatastrofen i Phuket-området. Foto: Jon Eeg /SCANPIX
HJEMME I NORGE: Et ambulansefly med 35 skadde nordmenn og svensker landet på Gardermoen 06.20. Flyet – en Boeing 737 innleid av Forsvaret – kom fra Phuket via Dubai med ofre for flodbølgekatastrofen i Phuket-området. Foto: Jon Eeg /SCANPIX Vis mer

Egen post

En egen sengepost ved Ullevål universitetssykehus er opprettet for å ta imot pasientene. De fleste har fått behandling ved sykehus i Phuket før de ble transportert hjem.

Også de svenske pasientene skal i første omgang få behandling i Norge. De nordiske helsedepartementene har inngått en avtale om at nordiske borgere skal behandles i det landet de ankommer.

Det spesialinnredede Boeing 737-flyet returnerer etter planen til Phuket alt klokken 11 i formiddag for å hente flere pasienter.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media