Hjemløs og forlatt på gata i London: Denne isbjørnen ber deg redde Arktis

Støttes av Jude Law og Radiohead. Nesten 500 000 har signert underskriftskampanjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Videoen du kan se i denne saken er laget i forbindelse med «Save the Arctic»-kampanjen til Greenpeace, og i skrivende stundt har 440 000 personer fra hele verden gitt sin digitale underskrift til kampanjen.

Målet er ifølge nettsida å nå 1 million underskrifter, som så skal tas med til Nordpolen der organisasjonen skal plante et flagg «for framtiden» på havbunnen.

Kampanjefilmen er iallfall godt egnet til å tiltrekke seg oppmerksomhet. Videoen bruker sterke virkemidler, med en sentimentalitet som tatt ut av Disney-universet.

I filmen møter vi en isbjørn som har måttet bytte ut sitt naturlige habitat i Arktis med en tilværelse som hjemløs i Londons gater.

- Motløs på gata Som ventet er ikke dette en ideell tilværelse for en isbjørn, og videoens heltinne ser ut til å bli stadig mer motløs før skuespilleren Jude Laws stemme åpenbarer seg med oppfordringen:

- Mens Arktis smelter begynner kampen om ressursene. Ingen vil høre på henne (isbjørnen), men de vil høre på deg. Bli med, redd Arktis.

I tillegg til Jude Law har også bandet Radiohead bidratt til kampanjevideoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer