NYE SKO: Politimannen Lawrence Deprimo har blitt en helt på internett etter han kjøpte nye sko til hjemløse Jeffrey Hillman i New York. Foto: Jennifer Foster/New York Police Department
NYE SKO: Politimannen Lawrence Deprimo har blitt en helt på internett etter han kjøpte nye sko til hjemløse Jeffrey Hillman i New York. Foto: Jennifer Foster/New York Police DepartmentVis mer

Hjemløse Jeffrey tør ikke bruke skoene han fikk

- De er verdt 100 dollar. De kan koste meg livet, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av politimannen Lawrence Deprimo som kjøpte et par sko til hjemløse jeffrey Hillman (54) i New York, har gått sin seiersgang i medier og på sosiale nettsteder verden rundt.

Deprimo var ikke klar over at seansen ble fanget i form av et stillbilde, men sa på en pressekonferanse at han bare ville hjelpe den stakkars mannen.

- Det var iskaldt ute og jeg kunne se blemmene på mannens føtter. Jeg hadde på to par sokker og frøs, sa politimannen.

Gjemt skoene Så langt har det vært få detaljer å oppdrive om uteliggeren, men New York Times fant Hillman i byens gater, barfot.

- Skoene er gjemt, de er verdt mye penger. Jeg kan miste livet mitt, sier Hillman.

Den hjemløse mannen har blandede følelser angående all oppmerksomheten han har fått.

- Jeg ble lagt ut på Youtube, jeg ble lagt ut på alt uten min tillatelse. Hva får jeg ut av det? Dette har gått verden rundt, og jeg vil ha min del av kaka, sier Hillman.

Familien fikk sjokk Han husket ikke at noen hadde tatt bilde av seansen, men husker godt den snille politimannen.

- Jeg setter veldig pris på det politimannen gjorde, ikke misforstå meg. Jeg skulle ønske det var flere mennesker som han i verden, sier Hillman.

- Jeg vil takke alle som kastet seg på dette. Jeg vil takke dem fra bunnen av mitt hjerte. Det har betydd mye for meg. Og for politimannen, først og fremst, fortsetter han.

I et intervju med New York Post, forteller Hillmans familie at de ikke visste at han var hjemløs, og at de fikk sjokk da de så bilde av ham i avisen.

- Han ringer oss en gang i året for å fortelle at han har det fint.

- Sist jeg hørte noe fra han var på nyttårsaften, forteller Hillmans svigerinne, Tish Hillman.

Hard kritikk Men selv om New York-politiet får ros fra flere hold, får de samtidig refs fra byens uteliggere og deres advokater, skriver LA Times.

Et kjapt Google-søk viser at hjemløse og New York-politiet ikke bare er en solskinnshistorie.

En video fra oktober viser en hjemløs mann som blir banket opp av to politimenn da han prøvde å sove på et ungdomssenter.

En annen hjemløs mann har tidligere fortalt om hvordan politiet voldelig kastet ham i bakken etter å ha satt håndjern på ham.

NY-politiet har også tidligere arrestert hjemløse uten å ha dekning for dette i loven. I Februar måtte politiet betale 15 millioner dollar i erstatning til over 22 000 mennesker som hadde blitt arrestert på feilaktig grunnlag.

Feil inntrykk Hjemløs-advokat Raul Rodriguez er ikke veldig imponert over den mediedekningen bildet har fått.

- Dette er Times Square, skjønner du? Og fordi det jobber så mange store og viktige mennesker her, er politiet nøye på hvem som får lov å oppholde seg i området, sier Rodriguez til avisen.

- Det bildet gir et inntrykk av at hele NY-politiet har medlidenhet med uteliggere. Det stemmer ikke, legger Rodriguez til.