«Hjemløse» Jeffrey var ikke hjemløs likevel

Historien som rørte hele verdens hjerter viser seg å ikke stemme helt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet av New York-politimann Larry DePrimo som gir et par sko til hjemløse Jeffrey Hillman gikk verden rundt og rørte mange hjerter.

På en iskald New York-kveld oppdaget DePrimo en mann som satt barfot på fortauet ved Times Square. Mannen, som sa han var hjemløs, rørte DePrimo og det han gjorde har siden varmet en hel verden.

- Det var iskaldt ute og jeg kunne se blemmene på mannens føtter. Jeg hadde på to par sokker og frøs, sa DePrimo om øyeblikket da han bestemte seg for å hjelpe.

- Stabil bosituasjon DePrimo har siden fortalt at han nå går rundt med kvitteringen i lomma, for å minne ham på at det finnes mennesker som har det verre enn ham selv.

Nå viser det seg imidlertid at Jeffrey Hillman ikke er hjemløs, som først ble antatt. 

- Han har en stabil bosituasjon. Vi har arbeidet med Hillman i årevis, sier Seth Diamond, leder for New Yorks tjeneste for hjemløse, til Today News.

Hillman var bostedsløs fram til 2009, men har siden hatt leilighet gjennom en organisasjon som ivaretar veteraner.

- Frustrerende Til tross for at han har et trygt - og varmt - bosted i Bronx, drar Hillman inn til Times Square, som regel barfot. Today News skriver at en NBC-produsent så Hillman lørdag kveld og tok et bilde, men skoene han fikk av Larry DePrimo var ikke å se. Hillman sa han ikke ønsket å bruke skoene fordi de var for dyre.

- Jeg forstår hvorfor bildet er frustrerende for newyorkere. De ser en person i en utsatt posisjon, som de tror ingen hjelper. Sannheten er at han har fått masse hjelp, men at han flere ganger har takket nei til hjelpen vår, sier Diamond.

Diamond forklarer at det å hjelpe noen ofte innebærer langt mer enn å gi dem tak over hodet.

- Det er mange som sliter med psykiske problemer og narkotikamisbruk, som gjør det til en utfordring å hjelpe, sier Diamond, som også påpeker at en liten del av dem som får en kommunal bolig selv velger å flytte ut på gata igjen.