FANT FORMUE PÅ GATA: Joe Cornell (52) fant over 700 000 kroner på gata, men leverte inn pengene. Foto: AP Photo/The Fresno Bee/NTB Scanpix
FANT FORMUE PÅ GATA: Joe Cornell (52) fant over 700 000 kroner på gata, men leverte inn pengene. Foto: AP Photo/The Fresno Bee/NTB ScanpixVis mer

Hjemløse Joe (52) fant over 700 000 kroner på gata: - Jeg måtte gjøre det som var rett

Får finnerlønn på 30 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han kan ha latt fristelsen ta overhånd da han plutselig så en stor bag liggende igjen på gata etter at en verditransport hadde stoppa for rødt lys og deretter kjørt videre i Fresno i den amerikanske delstaten California.

- Jeg plukket opp bagen og så 20- og 100-dollarsedler. Hele bagen var full av penger, sier Joe Cornell (52) til lokalavisa Fresno Bee.

Det var totalt 125 000 dollar i bagen - over 700 000 kroner.

Begynte å gråte 52-åringen er en rehabilitert rusmisbruker og jobber frivillig for Frelsesarmeen som del av et rehabiliteringsprogram.

- Jeg begynte å gråte og skjelve. Alle tanker gikk gjennom hodet mitt - dette med «god engel/ond djevel». Hva skulle jeg gjøre? Jeg får et nytt barnebarn snart, og jeg tenkte «Hva vil jeg at hun skal tenke om meg?». Det avgjorde alt, sier Cornell.

Til lokalavisa forteller Cornell at han kalte opp sjefen på samband og fortalte at han hadde funnet en bag full av penger.

- Jeg tror nok at de trodde jeg kødda med dem.

- Kunne rammet andre Cornell mener det hele handlet om rettferdighet, og hans tanker gikk umiddelbart til de som hadde tjent pengene og som kunne tape stort.

- Jeg måtte gjøre det som var rett, sier Cornell.

- Det var sikkert innskudd fra bedrifter og slikt, så det kunne ha rammet andre menneskers arbeidsplasser, sier Cornell til TV-kanalen KMPH.

Verditransport-selskapet Brink opplyser at 52-åringen har fått en finnerlønn på 5000 dollar - rundt 30 000 kroner.

- Joe gjorde det rette. Vi er veldig takknemlige for det, sier Brink-talsmann Ed Cunningham.

Håper på jobb Kona Virginia Cornell forteller at hun er stolt av ektemannen sin.

- Vi skal bruke pengene til å betale ned på leia og bilen sånn at vi kan komme oss bort herfra. Dette er som en ny start for oss, sier hun.

Cornell håper medieoppmerksomheten kan sikre ektemannen en jobb.

- Om noen trenger en ærlig mann, så vet alle at han er det. Han ga tilbake 125 000 dollar som ikke var hans, sier hun.