LYKKELIG: Johnny Bobbitt Jr. (til venstre), avbildet sammen med Kate MacClure (til høyre) og hennes kjæreste Mark D'Amico ved bensinstasjonen der Bobbitt brukte sine siste 20 dollar. Foto: AP / NTB Scanpix
LYKKELIG: Johnny Bobbitt Jr. (til venstre), avbildet sammen med Kate MacClure (til høyre) og hennes kjæreste Mark D'Amico ved bensinstasjonen der Bobbitt brukte sine siste 20 dollar. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Innsamlingsaksjon:

Hjemløse Johnny hjalp Kate med å skaffe bensin - ble millionær

Nå vil Johnny Bobbitt Jr. kjenne på følelsen av å gi til andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Kate McClure fra Florence i delstaten New Jersey hadde gått tom for bensin ved en avkjøring på motorveien Interstate 95 til Philadelphia en kveld.

Der satt 34 år gamle Johnny Bobbitt Jr. i veikanten, en hjemløs mann som tilbydde seg å skaffe bensin til henne.

Ifølge Telegraph ba han McClure om å vente i bilen og låse dørene, mens han gikk noen kvartaler bort til nærmeste bensinstasjon. Der skulle han kjøpe drivstoff til henne for sine siste 20 dollar - som tilsvarer 165 kroner.

Innsamlingen

Bobbitt kom tilbake med bensinen, men hun hadde ikke penger til å betale ham tilbake. I stedet skal hun og kjæresten hennes, Mark D'Amico ha besøkt Bobbit ved veikanten hvor de møttes for første gang. De skal også ha gitt ham både gavekort og penger, før de bestemte seg for at de ville gjøre noe mer, ifølge ABC News.

Da iverksatte McClure en annen plan: Hun besluttet å etablere en donasjonskampanje på nettstedet GoFundMe.

De hadde håpet å samle inn 10 000 dollar - rundt 80 000 kroner, men hadde ingen anelse om at innsamlingen ville ta helt av.

Hjem og bil

Tirsdag var beløpet nådd 3,2 millioner kroner. McClure har engasjert en advokat og en økonomisk rådgiver for å administrere beløpet i samarbeid med Bobbitt selv.

- Det første på listen er et nytt hjem som Johnny selv skal eie. Han kommer aldri til å måtte bekymre seg over å mangle tak over hodet igjen.

- Det andre er at han endelig kan få bilen han alltid har drømt om – en 1999-modell Ford Ranger, skriver McClure.

Vil hjelpe andre

I tillegg får han bankkonto, og det skal etableres to fond i Bobbitts navn – det ene skal sørge for at han får årlige lønnsutbetalinger, og det andre vil sikre at han får pensjon når den tid kommer.

Han skal finne seg en jobb, og Bobbitt skal selv donere penger til noen organisasjoner og mennesker som i løpet av de siste par årene har hjulpet ham gjennom en tung periode.

Til morgenshowet Good Moorning America forteller han at grunnen til at han vil gi bort en del av pengene, er fordi det er slik han fikk penger selv.

- Alle personer møter noen form for motgang, så om jeg kan gjøre noe for andre, ville det vært en fantastisk følelse. Jeg har lyst til å kjenne på følelsen av å gi, sier han.