Hjemløse Timothy fant nesten en halv million i parken

Nå har bystyret i Bastrop i Texas bestemt at «finneren er vinneren». Gjett hva han vil bruke pengene på!

FANT EN HALV MILLION I PARKEN: Timothy Yost skulle bare vaske føttene sine i en park i Bastrop i Texas da han oppdaget en plastpose full av penger. Foto: Politiet
FANT EN HALV MILLION I PARKEN: Timothy Yost skulle bare vaske føttene sine i en park i Bastrop i Texas da han oppdaget en plastpose full av penger. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Timothy Yost skulle bare vaske føttene sine i en park i Bastrop i Texas da han oppdaget en plastpose som var delvis gravd ned.

Da han sparket litt i posen innså han at den var full av penger i ulik valuta, melder nyhetsbyrået Reuters. Pengene er verdt nærmere en halv million norske kroner.

Kjempet for å få tilbake pengene I tillegg til 70 hundredollar-sedler fant han også 40 dyrebare Kruggerand-gullmynter. Yost tok med seg posen til en bank for å veksle gullmyntene til dollar og bytte de våte hundredollar-sedlene til tørre sedler.

Men bankfunksjonæren varslet politiet da den hjemløse mannen kom inn med posen full av penger fordi han mistenkte at Yost hadde gjort noe kriminelt for å få tak i pengene.

Funnet, som ble gjort i januar, ble derfor raskt beslaglagt av politiet i Bastrop. Yost har siden da kjempet for å få tilbake pengene.

Finneren er vinneren Nå viser det seg at finneren er vinneren. For nå har bystyret bestemt at han får beholde pengene etter at Bastrop-politiet med hjelp fra FBI har funnet ut at veska ikke er knyttet til en kriminell handling og fordi at de ikke klart å finne eieren.

- Det betyr alt for ham. Han har en hel framtid foran seg. Han har fått muligheten til å lage planer og ha en ordenlig framtid, sier advokat Aleta Peacock, som representerer Yost, til Fox 7 News.

Yost er nå i fengsel for små forseelser typisk for hjemløse, men gjennom et intervju med kanalen for en stund siden røper Yost hva han vil bruke de første dollarene på: En bil.

- Jeg har gått så lenge at det første jeg vil ha er et kjøretøy, sier Yost.