Hjemme fra Sør-Afrika: - Ingen kontroll

Den norske familien som ble strandet i Nederland etter Sør-Afrika-reisen, er tilbake i Norge: - Kunne ha gått rett til P-plassen, sier familiefaren.

LANG VENTETID: Abigail Onsrud (32) og Bjarte Onsrud (33) ville gjerne komme seg hjem fra Nederland. Reporter: Anton Lier. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norske Bjarte (32) og Abigail Onsrud (33) og deres to barn er tilbake på norsk jord etter å ha vært strandet i Nederland i nesten ett døgn.

Familien på fire var blant 600 passasjerer som i går ble strandet på Schiphol lufthavn i Nederland. De 600 passasjerene, fordelt på to fly, kom fra Sør-Afrika, hvor det er blitt påvist et nytt mutantvirus, som har fått navnet omicron-varianten.

Etter å ha tilbrakt natta på Schiphol lufthavn, kunne familien lørdag morgen reise videre til Norge etter å ha testet negativt for covid-19. Nå befinner de seg på et karantenehotell ved Gardermoen.

- Vi begynner å bli slitne, men det er godt å i alle fall få landet på norsk jord, sier Bjarte Onsrud til Dagbladet.

- Ingen hadde stanset oss

Norge har innført obligatorisk karantene for alle reisende fra Sør-Afrika, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Mosambik, Lesotho, Eswatini og Malawi. Karanteneplikten gjelder i ti dager, og minst tre av dagene må tilbringes på karantenehotell.

Tidligere denne uka stilte Dagbladet spørsmål til Helse- og omsorgsdepartementet om hvordan de skal sørge for at reisende som har test- og karanteneplikt, faktisk tester seg og går i karantene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer