Hjemme hos vannverksjefen

Retten fikk se rådyre møbler, attraktive sportsbiler og utsmykninger i millionklassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rådyre møbler, attraktive sportsbiler og utsmykninger i millionklassen var noe av det som ble vist fram da retten hadde befaring i straffesaken mot vannverkssjef Ivar T. Henriksen mandag.

Den tidligere sjefen for Nedre Romerike Vannverk (NRV) er sammen med

sønnen Pål H. Henriksen (36), slamkjører Eilert Støen og daglig leder Hallvard E. Aanonli tiltalt for å ha tappet NRV og Sentralrenseanlegget RA 2 for mange millioner kroner.

Under mandagens befaring i Lillestrøm-området fikk retten se nettopp renseanleggene og vannverket på nært hold. Mange av Henriksens innkjøp de senere årene, havnet der.

Biler, traktorer – til og med boremaskiner – ble lagret på ulike steder på Romerike. Trolig var det ikke bare gjenstander som var nyttige for driften, men som heller var ment til private formål.

– Alle innkjøpene var en del av en langsiktig plan. De ville ha nytteverdi på sikt, har Henriksen sagt om mange av sine innkjøp.

Etter befaringen uttalte førstestatsadvokat Lars Stoltenberg at det var viktig for retten å få se mange av gjenstandene på nært hold.

– Det er uansett viktig å vise det fram for at retten skal forstå bevisførselen bedre, sa Stoltenberg.

PÅ GAMLE TRAKTER: Tidligere vannverksjef Ivar T. Henriksen var på befaring i dag. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
PÅ GAMLE TRAKTER: Tidligere vannverksjef Ivar T. Henriksen var på befaring i dag. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix Vis mer

Den tiltalte vannverkssjefen Ivar T. Henriksen var med under hele befaringen, men ønsket ikke å kommentere eller uttale seg om selve rettssaken.

– Det blir ikke riktig å gjøre det her, sa han.

(NTB)