Hjemme på Sotra sitter den sjokkerte familien til nordmannen som ble kidnappet på Filippinene

Fortsatt uklart hvem som står bak bortføringen av Kjartan Sekkingstad og tre andre.

BORTFØRT: Norske Kjartan Sekkingstad (t.v.) ble bortført på den lille filippinske øya Samal natt til tirsdag sammen med canadierne John Ridsdel og Robert Hall. Også en filippinsk kvinne ble bortført. Foto: EPA/Eastern Mindanao Command Public Information Office
BORTFØRT: Norske Kjartan Sekkingstad (t.v.) ble bortført på den lille filippinske øya Samal natt til tirsdag sammen med canadierne John Ridsdel og Robert Hall. Også en filippinsk kvinne ble bortført. Foto: EPA/Eastern Mindanao Command Public Information Office Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Nordmannen Kjartan Sekkingstad (56) er blant de fire personene som er bortført av kidnappere på Filippinene. Filippinsk politi hadde i natt norsk tid ingen nye opplysninger da Dagbladet tok kontakt.

- Han sa alltid til meg at det ikke var noe å bekymre seg for der, forteller broren, Odd Kåre Sekkingstad VG.

Han og resten av familien på Sotra er sterkt preget av det som er skjedd. Broren forteller til avisa at han driver en hummerpark der den bortførte 56-åringen pleide å jobbe når han var på besøk hjemme i Norge.

- Uvirkelig «Kjartan er født og oppvokst på Sotra utenfor Bergen. Etter endt skolegang begynte han å arbeide i familiens lakseoppdrett, og i 1988 reiste han til Canada for å drive lakseoppdrett der. Flere år seinere flyttet Kjartan til Filippinene», opplyste familien via UD i går.

På Filippinene var han daglig leder ved feriestedet Oceanview på øya Samal. Der slo elleve væpnede menn til natt til tirsdag og bortførte nordmannen, to canadiere og en person fra Filippinene.

- Dette er helt uvirkelig, og hele familien er nærmest i sjokk. Jeg håper han kommer hjem til jul igjen, sier fetteren Idar Kåre Sekkingstad til VG.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.