Hjemmeabort skaper uro

Sykehusene gir bruksanvisning. Vestfold-kvinne holdt på å blø i hjel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et ferskt tilbud fra flere norske sykehus om hjelp til å abortere hjemme, skaper splid og uro blant hjelpetrengende kvinner og fagfolk. En kvinne fra Vestfold holdt på å blø i hjel da hun ble sendt hjem etter å ha tatt en abortpille på sitt lokale sykehus.

Haukeland universitetssykehus har laget et detaljert informasjonsskriv til kvinner som takker ja til sykehusets tilbud om å ta deler av abortbehandlingen hjemme.

Kvinnen får først tabletter, den såkalte abortpillen, på sykehuset. Deretter drar hun hjem og kommer tilbake til sykehuset på dag tre. Hun får en stikkpille og blir på sykehuset de timene det tar før innholdet i livmoren er støtt ut, skriver VG.

- Dette er et frivillig tilbud der kvinnen først får nødvendig informasjon, sier klinikkoverlege Per A. Børdahl ved Kvinneklinikken i Bergen.

Ullevål universitetssykehus og Førde sentralsjukehus har også et slikt tilbud til aborterende kvinner.

-Grundig utprøvd

Prosedyrene for medisinsk abort gjelder for hele landet, og det er viktig å presisere at det ikke er meningen at kvinnen skal abortere hjemme, skriver en gynekolog til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer