Hjemmebrenten eksploderte

ÅLESUND (Dagbladet): Det lystige vorspielet hos vennegjengen i Ålesund endte i en tragedie. En kanne hjemmebrent eksploderte i stua, og panikkslagne venner så sin 26 år gamle kamerat stå i lys lue. De to vennene Tor Atle Urkedal og Kristian Valdal reddet trolig livet til kameraten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tragiske ulykken skjedde i en leilighet i Ålesund lørdag kveld, men først i går ble politiet informert om hendelsen.

16 ungdommer var samlet til vorspiel da hjemmebrenten plutselig eksploderte.

- Jeg hørte et smell og så kameraten min bli oppslukt av flammer. Han skrek voldsomt og intenst, og det brøt ut panikk, sier en av festdeltakerne, Tor Atle Urkedal.

Sendt til Sverige

26-åringen skulle skjenke sprit fra en femliters HB-kanne over i en kopp. I samme øyeblikk tente en annen en lighter. Da flammen kom i kontakt med ilden eksploderte det hele, og ulykken var et faktum.

26-åringen fikk omfattende brannskader i ansiktet og på overkroppen.

- Tilstanden er alvorlig, men stabil, opplyser vakthavende anestesilege Kjersti Bergjord ved Sentralsykehuset i Møre og Romsdal. I går ble han sendt til Sverige for å få behandling for de alvorlige skadene.

Selv om det brøt ut panikk i den lille leiligheten, klarte Tor Atle Urkedal og Kristian Valdal å komme kameraten raskt til unnsetning.

Rask hjelp

- Vi fikk raskt av ham den brennende skjorta og plassert ham i dusjen til ambulansen kom, sier Kristian Valdal (23).

- Vi vil innkalle vennegjengen til avhør for å finne om noen har handlet uaktsomt, sier politiinspektør Yngve Skovly. Politiet var i går på åstedsbefaring for å få klarhet i hva som skjedde.