- Hjemmehjelp (58) står bak fire drap og sju drapsforsøk

Den finske kvinnen skal ha forgiftet personene hun jobbet hos. Sjekkes i til sammen 21 saker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Blir den 58 år gamle kvinnen dømt for å ha drept eller forsøkt å drepe samtlige hun nå er siktet eller sjekkes for, er hun uten tvil Finlands verste seriemorder noensinne, ifølge politiet.

Det skriver den finske avisa Hufvudstadsbladet.

Finsk politi er nå i sluttfasen i sin etterforskning av kvinnen som har jobbet som hjemmehjelp i hovedstaden Helsingfors.

Politiet mener hun har forgiftet og drept fire av sine pasienter på flere sykehus, pleiehjem og i ofrenes hjem i hovedstadsområde. Hun mistenkes for å ha forsøkt å drepe sju personer. Hendelsene skal ha skjedd i årene 2004 til 2009, melder NTB.

Hjemmehjelpen har sittet i varetekt siden mars i år. Hufvstudsbladet skriver at politiet regner med å ta ut tiltale mot kvinnen i september.

Sjekkes mot ytterligere ti
Så langt knyttes hun konkret til 11 draps og drapsforsøk, men politiet mistenker at kvinnen står bak enda flere drap eller forsøk. Politiet undersøker også hennes rolle i ytterligere ti lignende tilfeller.

- En del av de ti personene er døde, bekrefter kriminalinspektør Arto Karalahti overfor avisa.

Kvinnen skal ha fungert som hjemmehjelp for alle personene.

Alle ofrene er, ifølge politiet, eldre personer. Flere var sengeliggende og forsvarsløse. Kvinnen mistenkes også for å ha mishandlet en kollega på det groveste. Denne personen skal også ha blitt forgiftet.

Den opprullende saken startet i det små. Politiet omtalte saken innledningsvis bare som mistanke om ett drapsforsøk, men nå har saken fått uante dimensjoner.

Erkjenner ingenting
Kvinnen sitter nå i politiets varetekt. I 2006 ble hun dømt for narkotikakriminalitet og i 2007 ble hun dømt for en ildspåsettelse, men fortsatte etter det jobben i helsevesenet.

58-åringen erkjenner ikke straffskyld for noen av anklagene mot henne.