Hjemmehjelp skutt og drept på jobb

86-åring husket ikke at våpenet var ladd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 30 år gammel mannlig hjemmehjelp er skutt og drept i Øystese i Kvam. Politiet tror mannen ble drept av et vådeskudd.

Hjemmehjelpen var hjemme hos en mann på 86 år da han ble skutt og drept.

- 86-åringen ringte selv politiet klokka 09.55 i morges og meldte fra. Han er nå siktet for uforsiktig omgang med våpen, forteller politiinspektør Ernst Rossebø, leder for felles etterforskningsenhet ved Rogaland politidistrikt, til Dagbladet.no.

Pensjonisten har forklart at han skulle vise fram våpenet, og at det gikk av ved et uhell.

- Han har forklart seg kort om hendelsen. Det gikk av ved et uhell da han skulle vise det fram til hjemmehjelpen. Han visste ikke, eller kom ikke på at det var ladd, sier Rossebø.

Våpenet er ifølge politiet en hagle.

- Det ble avfyrt ett skudd, sier inspektøren, som ikke vil svare på hvilket innbyrdes forhold de to innblandede partene hadde.

Ifølge politiet tyder alt på at 30 åringen døde momentant. Han ble skutt på kloss hold. 86-åringen skal trolig avhøres seinere i dag.

DREPT PÅ JOBB:  En 30 år gammel hjemmehjelp ble skutt og drept på jobb i dag. Politiet tror han ble skutt ved et uhell. Foto: Oddmund Lunde
DREPT PÅ JOBB: En 30 år gammel hjemmehjelp ble skutt og drept på jobb i dag. Politiet tror han ble skutt ved et uhell. Foto: Oddmund Lunde Vis mer

- Vi håper å få avhørt ham i dag, men vi vet ikke hvilken tilstand han er i, sier Rossebø.

Han opplyser at det ikke skal ha vært andre vitner til stede enn 86-åringen. Hendelsen etterforskes som drap.

- Vi er åpne for alle muligheter, sier Rossebø, som opplyser at to tekniske og to taktiske etterforskere fra Rogaland er på vei til tettstedet ved Hardangerfjorden.

Selv om åstedet ligger i Hordaland, er det Rogaland politidistrikt som har saken, av habilitetsårsaker; den drepte hjemmehjelpen har familie som arbeider i Hordaland politidistrikt.