- Hjemmehjelp stjal 115 000 fra brukere

Anmeldt av pårørende i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En hjemmehjelp ved hjemmetjenesten i Vestre Aker i Oslo er anmeldt for å ha tatt ut over 115 000 kroner fra bankkontoer som tilhører to av hennes brukere.

Fra den ene brukerens konto forsvant det 88 000 kroner i perioden mars-april i år. Fra den andre brukeren tok kvinnen ut 27 000 kroner i løpet av tre dager i april. Begge forhold er anmeldt av brukernes pårørende.

Uttakene ble gjort i to ulike banker. Ved hjelp av videoopptak fra lokalene har bankene konstatert at det var den anmeldte kvinnen som tok ut pengene.

Innrømmer uttak

Kvinnen innrømmer uttakene, og fikk i oktober i år sparken fra hjemmetjenesten på grunn av uttakene.

«Det er oppdaget at du har tatt ut kontanter ved flere tilfeller fra to av brukernes konti ved å bruke deres bankkort. I møte med Bydel Vestre Aker har du innrømmet å ha tatt ut til sammen 88000 kroner og 27000 kroner», sto det i oppsigelsen.

I saksdokumentene kommer det fram at kvinnen kjente til reglementet, og vel vitende trosset dette.

«NN har forklart at hun kjente til reglene om at hun ikke skulle ta ut penger for brukerne. NN forklarer at hun valgte å gjøre som brukerne ba henne om», heter det i saksdokumentene.

Er i utlandet

I saken som dreide seg om 88000 kroner har brukeren fått erstattet beløpet fra banken. DnB NOR har anmeldt forholdet.

De pårørende til brukeren som mistet 27000 kroner har bedt bydelen om en erstatning, men Vestre Aker har konkludert med at de ikke er erstatningsdyktig. De oppfordrer derfor de pårørende til å gå til søksmål mot kvinnen.

Saken er fortsatt under etterforskning, fordi kvinnen er i utlandet og ikke kan avhøres.