Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjemmehjelp vant 11 450 903 kroner

Dagbladet møtte hjemmehjelpen (63) som vant 11,5 millioner kroner i Viking-Lotto. Nå skal hun kjøpe bil - selv om hun ikke har sertifikat - og kanskje ta en tur til Bergen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ET STED UTENFOR GJØVIK (Dagbladet): Den 63 år gamle kvinnen vil aldri glemme telefonoppringningen hun fikk onsdag kveld klokka 22.30. Før hun hadde rukket å sjekke kupongen, ringte Norsk Tipping å fortalte at hun var blitt Lotto-millionær.

I dag overføres 11450903 kroner til kontoen hennes.

- Det er utrolig mye penger. Jeg blir redd når jeg tenker på hvor mye penger det er. Det hadde nesten vært bedre om det var en vanlig Lotto-premie på 3- 4 millioner, sier kvinnen.

Hemmelighet

Hun inviterer Dagbladet inn i stua på gården der hun har bodd i snart 40 år. På veggene henger det familiebilder. Ikke alle slektningene vet om gevinsten.

- Det er nesten litt vanskelig å snakke om det. Barna har jo selvsagt fått vite det, og jeg har fortalt det til noen venner.

Hun vil bevare hemmeligheten en stund til og ønsker ikke at Dagbladet skal skrive navnet hennes.

- Etter hvert blir det nok kjent, det er jo ikke så store forhold her. Dette er så nytt for meg også, derfor synes jeg det er tryggest å vente litt, sier kvinnen.

Sin første dag som mangemillionær har hun tilbrakt i telefonen med slektninger, og på kjøkkenet. Hun kommer ut med et smørbrødfat med hjemmelagd spekepølse og kjøttpudding.

- Jeg gruer meg litt til jeg skal til Hamar. De ringte i dag. Jeg skal visst få slik millionærkake og økonomisk rådgivning. Det kommer til å bli rart, sier hun.

Tenker på bil

Nå håper hun at Lotto-gevinsten ikke skal forandre for mye på verken henne eller omgivelsene.

- Jeg er redd for hva folk skal si. Ei venninne var innom i dag. Hun var på vei ut med verandaflagget, men det ville jeg ikke ha noe av, sier hun.

Pengene har heller ikke fått bein å gå på, men hun har så smått begynt å tenke på hva hun skal gjøre med dem.

- Kanskje jeg skal bygge på huset. Jeg har lyst til å bo hjemme, men trappa opp til andreetasje kan bli tung. Jeg har tenkt at nå kan det kanskje bli mulig å gjøre det litt mer praktisk her, sier hun.

Hun skjenker kaffe og smiler. Det er en ting til hun har tenkt på.

- Etter mannen min døde, har jeg vært avhengig av andre for å komme meg hit og dit. Jeg har ofte tenkt at det hadde vært greiere å finne en sjåfør dersom jeg hadde hatt en bil selv.

- Du har ikke planer om å kjøre opp selv da?

- Nei, det er nok litt for seint. Men man kan da ha bil likevel.

Hoppet ut av køen

Kvinnen kjøpte vinnerkupongen hos Narvesen på CC Mart'n på Gjøvik onsdag ettermiddag. Hun hadde vært hos legen, og stoppet på kjøpesenteret på veien hjem.

- Jeg liker å følge med på Joker-trekningen. Det er så artig å se hvor de kommer fra de som vinner. Når jeg først skulle spille, kjøpte jeg en Viking-Lotto også, sier kvinnen.

Bare tilfeldighetene gjorde at det var akkurat hun som fikk vinnerkupongen.

- Jeg skulle kjøpe en slik lynbong. Rett før jeg kom fram til kassa fant jeg ikke spillkortet mitt. Derfor slapp jeg en sambygding forbi, forteller kvinnen.

En annen kjenning sto lenger bak i køen. Han sa at det ikke var noen vits i å spille Viking-Lotto fordi det var umulig å vinne.

- Jeg trodde vel egentlig det jeg også. Sjansen for å vinne er jo så liten. Vi har jo snakket om at det en gang kanskje kunne ble meg, men jeg har vel aldri trodd på det, sier hun lattermildt.

Trodde det var tull

Da Norsk Tipping ringte onsdag kveld nektet hun å tro at det var hun som hadde vunnet. For et år siden fikk hun nemlig en telefon fra en person som ga seg ut for å være fra Norsk Tipping.

- Det tok litt tid før jeg forsto at dette ikke var tull denne gangen. Når mannen i andre enden av røret leste opp spillernummeret mitt begynte jeg å tro på det.

Hun sjekket rekka flere ganger på tekst-tv før hun ringte datteren i Trøndelag. Sammen tok de en likør for å feire.

- Jeg har nesten ikke sovet i natt. Det var for uvirkelig. Klokka 02.30 i natt var jeg oppe. Jeg måtte sjekke vinnerrekka en gang til, sier hun.

Nå tenker hun på å invitere familien til en skikkelig feiring.

- Ungene har snakket om Syden, men jeg liker ikke å fly. Jeg tenkte vi kanskje skulle tatt en hotellweekend i Norge. Oslo eller Trondheim. Eller kanskje Bergen - der har jeg aldri vært.

LYKKEBODEN: Daglig leder Berit Svartaas ved Narvesen på CC Mart'n på Gjøvik solgte selv vinnerkupongen til kvinnen, som tilfeldigvis fikk vinnerkupongen fordi hun slapp en mann foran seg i køen. I går feiret Svartaas lykkesalget med å henge opp plakater.
VINNERKUPONGEN: Den 63 år gamle kvinnen fulgte trekningen i Viking-Lotto, men ville vente med å sjekke kupongen til dagen etter. Men Norsk Tipping ringte og overbrakte gledesbudskapet.