Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Hjemmehjelper» oppsøker eldre - sier de skal måle blodtrykk, stjeler penger

Har vært flere steder i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I løpet av tirsdagen har en mann og en kvinne utkledd som hjemmesykepleiere tatt seg inn hos flere eldre i Oslo. Der har de sagt at de skal måle blodtrykket deres. 

- I stedet har de stjålet penger av de eldre, sier operasjonsleder Rune Ullsand. 

- Det er meldt inn tre forhold, og alle skal ha skjedd mellom klokka 14 og 16 i dag, på Bøler, Torshov og på Voldsløkka i Oslo. En mann og en kvinne har ringt på, kommet seg inn og så stjålet penger av de eldre, sier han. 

- De fornærmede eldre er i alderen 70 til 90 år, og de er inne til avhør hos oss nå. Vi jobber med alle de tre sakene for å finne en beskrivelse av personene, opplyser operasjonslederen. 

Politiet vet foreløpig ikke om de eldre ble truet til å gi fra seg pengene, eller hvor store beløp som kan ha blitt stjålet. De vet heller ikke om «hjemmehjelpene» var ikledd uniform eller om det kan være flere gjerningspersoner. 

- Vi ber folk melde inn til oss om de har tips i saken, på telefon 02800. Folk må være nøye med hvem de slipper inn i huset sitt og i oppgangen sin, sier han.

Vet du noe om saken? Har du tips, bilder eller video? Ring oss på 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller på 2400@dagbladet.no. 

Dagbladet kommer med mer.

Lik Dagbladet på Facebook