Hjemmekjær gutt som ble preget av en sterk far

Forsiktig og beskjeden. Går ikke på jakt fordi han «synes synd på dyra». Svært måteholden med alkohol. Det er noen av beskrivelsene på odelsgutten Per Kristian Orderud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PER KRISTIAN ORDERUD (47):

Drikker lite Elsker dyr Ivrig jogger Lite huslig

Per Kristian Orderud fyller 47 år under rettsthrilleren i Nes herredsrett. Han kom til verden på nasjonaldagen i 1954. Det var tidlig bestemt at Per Kristian, eller bare Per som han kalles, skulle overta farsgården Orderud gård på Sørumsand. Barndomsvenner av 47-åringen beskriver ham som forsiktig og beskjeden, og ikke spesielt utadvendt. Gjennom oppveksten og ungdommen holdt han seg til noen få nære venner. Noen av dem skal vitne i rettssaken.

Markant far

Per Kristian gikk på barne- og ungdomsskole på Sørumsand. Selv beskriver den nå 47 år gamle odelsgutten forholdet til sine foreldre gjennom oppveksten som helt normalt.

I 1972 flyttet søsteren Anne Orderud Paust hjemmefra. Inntil da bodde familien sammen på gården. De to søsknene på Orderud blir beskrevet som forskjellige: Anne ville ut i verden og endte til slutt opp som forsvarsministerens personlige sekretær, mens Per holdt seg hjemme for å forpakte gården. Hans far, Kristian Magnus Orderud, drev gården fra han var 15 år. Foreldrene ville at Per skulle overta, og de syntes det derfor var greit at Anne dro ut for å få seg en annen utdannelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer