Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjemmelagring av HV-våpen kan bli forbudt i Danmark

Etter terrorangrepene.

TERRORANGREP: Krimteknikere på åstedet for terrorangrepet i København. Foto: REUTERS / Hannibal Hanschke / NTB scanpix
TERRORANGREP: Krimteknikere på åstedet for terrorangrepet i København. Foto: REUTERS / Hannibal Hanschke / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danske heimevernssoldater kan få forbud mot å oppbevare våpen hjemme etter at et stjålet automatgevær ble brukt under terrorangrepene i København forrige uke.

Gjerningsmannen brukte et automatgevær av typen M/95 da han drepte den 55 år gamle filmskaperen Finn Nørgaard i København lørdag. Våpenet hadde blitt stjålet fra hjemmet til en heimevernssoldat i 2013.

I Norge har heimevernssoldater siden 2002 måttet levere fra seg tennstempelet og tennstempelfjæren til våpnene sine. I Danmark har det vært tilstrekkelig at våpnene blir oppbevart i såkalte «dobbeltsikrede» våpenskap.

Det danske heimevernet undersøker nå hvordan de kan styrke sikkerheten rundt våpnene. Den sosialdemokratiske regjeringens støtteparti Enhedslisten ber om at et forbud mot å oppbevare våpen hjemme, vurderes.

- Ethvert våpen som ligger og flyter i et hvilket som helst hjem, kan havne i feil hender. Det er uholdbart at våpen kan havne i hendene på terrorister, sier partiets forsvarspolitiske talsmann Nikolaj Villumsen.

(NTB)

Hele Norges coronakart