- Hjemmene våre er reddet!

Nystyret i «Borettslaget fra helvete» kom til enighet med OBOS.

GIKK I DIALOG: Styreleder Tore-Jan Øvsthun og styremedlem Aina Madsø var i møte hos OBOS i dag. Der ble det klart at alle leilighetene i Nedre Haugen Borettslag ikke lenger skal legges ut for tvangssalg. Foto: LARS EIVIND BONES
GIKK I DIALOG: Styreleder Tore-Jan Øvsthun og styremedlem Aina Madsø var i møte hos OBOS i dag. Der ble det klart at alle leilighetene i Nedre Haugen Borettslag ikke lenger skal legges ut for tvangssalg. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||
(Dagbladet): De over 250 andelseierne i Nedre Haugen Borettslag på Furuset i Oslo har den siste tiden levd i frykt for å miste leilighetene sine på tvangssalg.

Det forrige styret i det som er kjent som «Borettslaget fra helvete» nektet å innfri et lån på over 60 millioner kroner til Norges største eiendomsforvalter, OBOS. I går ble styret kasta og det ble valgt et nytt. I dag møtte de OBOS.

Beboerne kunne i 13.30-tida i dag puste letta ut.

- Konklusjonen i møtet med OBOS er at den rettslige begjæringen om tvangssalg er trukket. Det er vi veldig glade for. Nå er hjemmene våre reddet og trygge, sier ny styreleder Tore-Jan Øvsthun til Dagbladet.

Dialog var nøkkelen
Han, styremedlem Aina Madsø og deres advokat Marius Gisvold møtte OBOS i deres kontorer på Hammersborg Plass i Oslo.

- Beskjeden fra OBOS var at siden vi er villig til å ha dialog, så trekker de begjæringen. Det var alt som skulle til, sier Madsø.

Nå skal de hjem til borettslaget, som de foreslår Dagbladet skal kalle «Borettslaget på solsiden» heretter, å henge opp oppslag i alle oppganger til de rundt 250 leilighetene.

Men arbeidet er ikke over for det nye styret. Nå skal de sette seg inn i papirene og økonomien til nabolaget og finne ut hva de skal gjøre. Betalingsnekten til OBOS har også skapt et renteproblem for beboerne. Hver måned siden 1. januar har borettslaget får mora-rentekrav på 485 000 kroner i måneden.

- Alle må hjelpe til
Per dags dato løper rentene på nesten 4,5 millioner kroner.

- Det skal vi diskutere siden. Det var ikke tema i dag. Først og fremst ville vi sikre leilighetene i dag. Og det er nå gjort!, sier Øvsthun, og kommer med en appell til sine naboer i borettslaget:

- Vi klarer ikke dette alene. Nå må alle hjelpe til å skape samhold og et hyggelig borettslag igjen, sier den nye styrelederen.

JUBEL I GÅR: Et overveldende flertall kasta det gamle og stemte fram et nytt styre under den ekstraordinære generalforsmalinga på Haugen skole i går kveld. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
JUBEL I GÅR: Et overveldende flertall kasta det gamle og stemte fram et nytt styre under den ekstraordinære generalforsmalinga på Haugen skole i går kveld. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer