Hjemmepåske for 8 av 10

Mens landets utesteder tidligere måtte plassere møbler på dansegolvet for å holde påsken hellig fri for rytmiske krumspring, er trenden nå en helt annen. Påsken er blitt bytid og festtid, men tilbudet er fortsatt noe begrenset for dem som foretrekker asfalt framfor silkeføre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Statistisk sentralbyrås årlige reiseundersøkelse viser at hele 77 prosent av oss holder oss hjemme i påsken. Bare en av ti er bortreist mer enn fire dager. Til sammenlikning reiste på 70-tallet hver tredje nordmann på langtur i påsken.

Storbynæringen har tilpasset seg reisevanene våre, og årlig øker underholdningstilbudene i omfang.

- I fjor holdt vi stengt, men i år er jeg blitt nedringt av folk som har bedt oss holde åpent, sier daglig leder av klubben Blå på Grünerløkka i Oslo, Kjell Einar Karlsen. Han vil definitivt ikke legge en demper på gjestenes danselyst.

- Nei, her håper vi på fullt trøkk hele veien, sier Karlsen.

I fjor ble noen av restriksjonene i skjenkeloven fjernet, og nå har serveringsstedene lov til å skjenke både sprit, øl og vin på søndager og helligdager.

Gjør det selv

- Lei alle filmene du ikke har sett på kino. Sitt inne med Nintendoen i timevis. Drikk utepils, dra på sykkeltur, skaff en kokebok og lag familiemiddag, oppfordrer trendanalytiker Paal Fure i Bengal Consulting AS. Han sier meningen med påskefri er å gjøre de tingene du vanligvis har lyst til, men ellers ikke har tid til.

- Det er litt forventet at vi skal underholde oss selv i påsken, sier Fure. Det gjenspeiler seg i påskens underholdningstilbud. Teatrene er stengt, og det finnes svært få konserter med unntak av klubbkonseptene.

Fotballfantaster kan glede seg til helligdagene. Allerede onsdag begynner festen på Oslos puber med EM-kvalifiseringskamp mellom Skottland og Tsjekkia. Men også langfredag, påskeaften og 2. påskedag er det muligheter til å se fotball på storskjerm på pubene.

Oslo sånn ellers

Solli bowling og Oslo bowling har åpent hver dag. De forventer ikke det store rushet i påsken, men det kan være lurt å bestille bane. Alle o slokinoene er påskeåpne, og siden påsketid er kinotid, anbefales du på det sterkeste å forhåndsbestille billetter. Beach Club på Aker Brygge lover å sette ut bord og stoler hvis været tillater det, og muligheten er til stede for din private levegg midt i byen. Pluss til Beach Club for varmeelementer i taket. Norges første åpne trendmesse, TrendLive ønsker de urbane velkommen til Sjølyst i påskehelga. Cirkus Agora har forestillinger hver dag, og turen til Tøyen kan kombineres med et besøk til Munchmuseet som holder åpent til 16.00 hver dag. Gallerier og museer har svært varierende åpningstider i påsken, så hvis du har planer på det kunstneriske eller kulturelle plan, må du selv sjekke med hvert enkelt sted.

VENTER PÅ SOLA: Restaurantene på Aker Brygge håper på storinnrykk og servering av vårens første utepils i løpet av påsken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer