Hjemmeran-siktede gjengmedlemmer tiltalt for grovt kioskran

Truet med pistol og tapet fast kioskmedarbeider.

RANET I FJOR: De tre mennene har erkjent at de stod bak et grovt ran av denne tippekiosken i Oslo sentrum i fjor. Foto: Sindre Granly Meldalen
RANET I FJOR: De tre mennene har erkjent at de stod bak et grovt ran av denne tippekiosken i Oslo sentrum i fjor. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Tre menn ble i går varetektsfengslet i fire nye uker. De er siktet for flere brutale hjemmeran, som fikk stor omtale tidligere i år.I tillegg er en fjerde mann (25) siktet.

Denne mannen og en 22 år gammel mann som er blant de fengslede i hjemmeran-saken, må neste uke møte i Oslo tingrett, tiltalt for grovt ran av tippekiosken Vegas i Oslo sentrum.

To av mennene som er tiltalt, samt en av de andre fengslede i hjemmeran-saken, knyttes av politiet til den kriminelle gjengen Furuset bad boys.

Finlandshette og replikapistol De tre tiltalte mennene tok seg inn i tippekiosken omtrent kl 21.00 torsdag 28. august i fjor.De var ikledd finlandshette og utstyrt med en såkalt replikapistol, ifølge tiltalen.

Mennene er tiltalt for å ha slått den ansatte i tippekiosken med knyttet neve, før de kommanderte ham ned på kne samtidig som de ba om nøkkel til safen og ba ham legge seg ned.

- Vi skal bare ha penga, sa de ifølge tiltalen, før de presset replikapistolen mot nakken hans, og førte ham ned i kjelleren og tapet ham på hender, føtter og munn. De tre ranerne fikk med 24 950 kroner fra kassa og 18 000 fra en safe. I tillegg ranet en av dem 2400 kroner fra en mann som befant seg inne i kiosken. Erkjenner straffskyld for kioskranetRanerne erkjenner alle helt eller delvis straffskyld.- Han erkjenner straffskyld og deltakelse i ranet, sier Marius Dietrichson, som forsvarer 22-åringen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer