Hjemmeseier på Svartlamo'n

Det er med Motorpsycho som med Rosenborg; de tar poeng selv på en dårlig dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et tyngre, mer psykedelisk og progressivt orkester skal du flere tiår tilbake for å finne. Men Motorpsycho beveger seg på en musikalsk knivsegg, og selv om den gjennomgående dårlige lyden får ta noe av skylda, vippet deler av konserten over i et vel innadvendt landskap.

Med sitt forrige monster-album «Trust Us» tynte Motorpsycho grensene mellom tung, surrealistisk monotoni og sprek pop til det ytterste. Nå er de ute for å teste nytt materiale, og den samme schizofrene (men særs kreative) innstillingen preger dem fortsatt.

Snah i sentrum

Gruppa, som nærmest har gjort det til sitt varemerke å kontrollere det totale kaos, beveger seg med demonisk letthet fra det ene lydbildet til det andre. Ofte med gitarist Snah i bresjen. Han har utviklet seg fra å være en grå eminense i Motorpsychos musikalske verden, til å bli et naturlig midtpunkt for mye av det som skjer på scenen.

Nærmest manisk

I tillegg til nye låter, serverte bandet denne gangen en pen mix fra flere «epoker». Men selv om Motorpsycho har et utall av spektre å spille på, konsentrerer de seg stadig om å dyrke det kontrollerte. Det er et sært valg å ta. Når psykosen til slutt slapp taket og gruppa lot det stå til, var det med en sånn befrielse for publikum at Veita Scene nærmest eksploderte. Men det kom ulovlig seint.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer