Hjemmesitteren, hva liker han?

Hjemmesitterpartiet er blitt vårt største parti. Men hva forteller meningsmålingene om hjemmesitteren?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PÅSKENS GALLUPDATA om velgeres fordeling med hensyn til smak & behag, brakte fram mange interessante fakta. Nå vet vi at SV-velgeren er en kvinne som tar trikken og liker hvitløk, mens Senter-mannen foretrekker Volvo og kjøttkaker med kål. Ap-velgeren spiser aldri lunsj på café, mens Venstre-damen tar tran hver eneste morgen, før hun springer til toget.

Alle partier er kartlagt til minste detalj, bare ikke det største - hjemmesitterpartiet, det som snart trekker førti prosent av velgerne.

Hva spiser hjemmesitteren til middag?

Poteter, kan jeg betro. Og helst avkokt torsk. Den 61 år gamle akademikeren som overveier hjemmesitting ved høstens valg, er svært glad i hvit fisk. Med laurbærblad i kokevannet, må vite.

Fantasiløst? Kanskje det. Men hjemmesitteren er nå en gang ikke heroisk. Hvitløk og «spennende mat» er ikke for ham. Han har prøvd det meste og faller derfor helst tilbake til basis.

EN GANG FORTONTE hjemmesitting seg som noe av det verste man kunne gjøre. Det var en plikt å stemme i Norge, den gang man var fast SF-velger. Folk var i det hele trofaste den gang. Nesten hvert eneste leserinnlegg i pressen var undertegnet «Trofast abonnent» eller «Trofast Venstre-velger». Klagebrev til NRK ble undertegnet «Trofast lytter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer