Hjemmesykepleie: Private bruker dobbelt så lang tid

Private leverandører av hjemmesykepleie er i gjennomsnitt dobbelt så lenge hjemme hos brukerne sammenliknet med den kommunale tjenesten. Ingen vet helt sikkert hvorfor.

MER TID MED PRIVATE: Bydelene i Oslo kjenner til at de brukerne som har valgt private leverandører, har fått mer tid med hjemmesykepleierne. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
MER TID MED PRIVATE: Bydelene i Oslo kjenner til at de brukerne som har valgt private leverandører, har fått mer tid med hjemmesykepleierne. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I en oversikt Dagbladet har fått fra helseetaten i Oslo, går det fram at brukere av hjemmesykepleie fra private selskaper har over dobbelt så lang vedtakstid som de som mottar tjenester fra kommunale leverandører.

Hver enkelt bydel har sin egen, offentlige leverandør av hjemmesykepleie, i tillegg til private selskaper som for eksempel Norlandia, Asor og Prima Omsorg.

For alle bydelene samlet har brukere av private leverandører i gjennomsnitt vedtak om 31,6 timer hjelp i måneden. Brukere av bydelenes egne leverandører har gjennomsnittlig vedtak om 14,3 timer hjelp i måneden - under halvparten. Se oversikt over hver enkelt bydel under.

Bydelen fatter vedtaket

Det er hver enkelt bydel som fatter vedtak om hvor mange minutter og timer med hjemmesykepleie en bruker skal få i løpet av en måned. Det kan være vedtak om for eksempel utdeling av medisiner, vektkontroll, stell eller hjelp til å ta på støttestrømper om morgenen. Jo lengre vedtakstid en har, jo mer omfattende hjelp får en hjemme.

Etter at vedtaket om hjelp er fattet av bydelen, kan hver bruker velge fritt mellom leverandørene i sin bydel. Uansett hvilken leverandør de velger, er hjemmesykepleien gratis i Oslo kommune. Dersom brukeren ikke tar et aktivt valg, vil vedkommende automatisk få bydelens offentlige leverandør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer