Hjemmevideo viser Marias (4) dans hos romfolket

Politiet tror den lille jenta ble brukt til tigging.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Denne hjemmevideoen viser vesle Maria (4) mens hun danser under oppsyn av en ikke-identifisert romkvinne.

Maria ble funnet i en romleir i Hellas onsdag i forrige uke, og gresk politi tror at den lille jenta er offer for bortføring eller menneskehandel.

I videoen er den lille jenta ikledd t-skjorte, rosa bukser og i munnen har hun en smokk. Videoen viser Maria som betraktelig yngre enn hun er i dag. Oppmuntret av en ikke-identifisert romkvinne danser hun forsiktig rundt utendørs.

Det kan se ut som om Maria prøver å gi seg med dansingen. Men når hun forsøker å gå unna, presser den ukjente kvinnen henne tilbake og Maria må fortsette å danse.

En litt eldre gutt som prøver å bli med på seansen, blir regelrett slengt unna av den voksne kvinnen.

Gitt av familie Videoen ble i går vist på den greske tv-kanalen Alpha. Politiet skal ha fått hjemmevideoen av noen som er i slekt med paret som nå er siktet for å ha bortført Maria.

Politiet tror romfamilien har hatt den lille jenta hos seg nesten fra hun ble født, og at romfamilien har brukt henne til å tigge penger.

- Hennes trekk kan tyde på at hun kommer fra Øst- eller Nord-Europa, sier politisjef Panayiotis Tzavaras.

Så langt er det kommet inn over 5000 tips fra personer som håper eller tror at de kan ha en forbindelse til Maria. Ifølge Sky News er åtte av tipsene mer interessante enn de andre. Fire av tipsene har tilknytning til USA. De andre har koplinger til Sverige, Canada, Frankrike og Polen.

Mann krever DNA-test I dag ble det kjent at en gresk far med skandinavisk opphav krever DNA-testing for å se om hans DNA matcher Marias. Han og kona fikk aldri se datteren etter at hun ble født på et gresk sykehus i 2009, men ble bare presentert for en dødsattest.

De ble mistenksomme, og åpnet seinere graven. Den viste seg å være tom.

Paret som mistet datteren har seinere fått en sønn de mener har de «samme» grønne øynene og lyse trekkene som Maria.

Romparet som er siktet for bortføring hevder de ble gitt Maria utenfor en butikk av en desperat kvinne som så etter noen som kunne ta vare på barnet hennes.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer