Hjemvendt eks-statsminister pågrepet

Ingen hjertelig velkomst for Nawaz Sharif i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Pakistans tidligere statsminister Nawaz Sharif rakk såvidt å sette beina på pakistansk jord før han ble pågrepet og deportert ut av landet, melder nyhetsbyrået AP.

Sharif gjorde ingen motstand da pakistansk politi førte ham til VIP-rommet på flyplassen i Islamabad. En etterforsker fra Pakistans anti-korrupsjonsenhet ga den tidligere statsministeren arrestreordren.

Sharif ble pågrepet under anklage om hvitvasking av penger for flere år tilbake, ifølge AP. Fire timer etter at Sharif landet på pakistansk jord, ble han deportert fra flyplassen og satt på et helikopter tilbake til Saudi-Arabia, hvor han har levd flere år i eksil.

Opplysningene om at Sharif er deportert til Jeddah stammer fra to anonyme tjenestemenn, som AP har snakket med.

Stor spenning 

Beredskapen var enorm i påvente av at Sharif skulle lande i Pakistan. Før avreisen fra Heathrow i går hadde eks-statsministeren gjort det klart at han kom for å ta opp kampen mot den sittende presidenten, Pervez Musharraf. 

Før ankomsten i dag morges var rundt 4000 av Sharifs tilhengere arrestert og politiet hadde satt opp sperringer rundt flyplassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer