Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hjernefeil kan ha reddet Petra (22)

Skutt i hodet på Batman-premieren.

 SE FORSKJELLEN:  Bildet til venstre viser en hvordan de fleste menneskehjerner ser ut på CT-scan. Til høyre er et tilfelle av Cavum septum pellucidum avbildet. En tynn membran som forbinder hjernebjelken nedad og skille sideventriklene fra hverandre er forskjellen. Under fosterutviklingen har alle et slikt hulrom, men hos de fleste vil det lukke seg. Foto: Hellerhoff/ Häggström / Wikimedia Commons
SE FORSKJELLEN: Bildet til venstre viser en hvordan de fleste menneskehjerner ser ut på CT-scan. Til høyre er et tilfelle av Cavum septum pellucidum avbildet. En tynn membran som forbinder hjernebjelken nedad og skille sideventriklene fra hverandre er forskjellen. Under fosterutviklingen har alle et slikt hulrom, men hos de fleste vil det lukke seg. Foto: Hellerhoff/ Häggström / Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petra Anderson (22) var på premieren av den nye Batman-filmen i Aurora, Colorado i forrige uke.

Hun er én av de 58 som ble skadet, da James Holmes (24) begynte å skyte vilt rundt seg i kinosalen.

12 mennesker mistet livet.

Petra ble truffet av tre hagl i armen og én gang i hodet. Hodeskuddet kunne ha vært fatalt, men delvis på grunn av en misdannelse i hjernen er 22-åringen nå på vei tilbake, ifølge CNN.

Kvinnens pastor kaller det hele ett mirakel.

- Snakker og ler - Legen har forklart at Petras hjerne har en liten defekt fra fødselen. Det er en liten kanal med væske som går gjennom skallen. Kula gikk inn gjennom Petras nese og inn i denne lille kanalen. Dermed bommet den på hjernens vitale deler og ender opp i enden av skallen, skriver 22-åringens pastor i en blogg.

En nevrokirurg opplyser til CNN at slike tomrom i hjernen ikke er uvanlig, men at plasseringen av dem kan variere.

På mandag slapp Petra ut av intensiven. Nå er hun i gang med å gåtrening i tillegg til snakke-terapi.

- Hun går, snakker og ler. Hun er seg selv på flere måter, sier vennen Andrew Roblyer til CNN.

Petra er ifølge kanalen en talentfull komponist, og har studert nettopp dette ved flere steder. I 2011 fikk hun også en utmerkelse for sitt arbeid, i en riksdekkende utdeling blant studenter.

Kan være flere årsaker CNNs medisin-korresponden, Sanjay Gupta, forteller at han kjenner til et tidligere tilfelle der en slik abnormitet har reddet livet til et skuddoffer. Men han understreker at denne personen hadde et væskefylt hulrom.

- Dette reddet antagelig pasientens liv, og det kan ha vært det som har skjedd i Andersons sak. Men det er flere forhold som kan forklare dette, sier Gupta, som også er nevrokirurg.

 BLOMSTERHAV:  Bildet er tatt i forstadsbyen Aurora, California 23. juli. Byen minnes de 12 som døde under kino-massakren. Foto: AFP
BLOMSTERHAV: Bildet er tatt i forstadsbyen Aurora, California 23. juli. Byen minnes de 12 som døde under kino-massakren. Foto: AFP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media